Cum faci sa nu te ingrasi in vacanta?

Autor: Ana Ilie
Luni, 13 Iulie 2009, ora 18:36
4016 citiri
Cum faci sa nu te ingrasi in vacanta?

Daca faci parte din randul femeilor (si chiar si a unora dintre barbati) cu siguranta te-ai gandit cu groaza la concediul petrecut la mare si la perspectiva de a-ti dezgoli trupul pe plaja in fata sutelor de ochi straini care-ti judeca fiecare bucatica de piele care nu este chiar tonificata si fiecare colacel de grasime care povesteste despre pasiunea ta pentru paste cu carne.

Ei bine, probabil ca ai si reusit sa dai jos cateva kilograme, ingrozita ca nu vei incapea in costumul de baie. Ce te faci insa o data ajunsa la mare? Toate iti fac cu ochiul: pizza, mititeii, ciorbitele de toate felurile, cocktailurile...cum procedezi totusi ca sa nu pui la loc tot ceea ce ai dat jos cu mare greutate?

Publicatia Telegraph a pus aceasta intrebare expertilro si a intocmit un set de reguli care nu vor permite colaceilor sa se intoarca pe talia ta nici macar in concediu.

"Atata vreme cat mananci putin si des, conbini mereu grupele alimentare, atunci nu e nici un motiv pentru care vacanta de vara trebuie sa insemne sfarsitul unui regim de viata sanatos", crede nutritionistul Ian Marber.

Pentru a-ti atinge scopul, trebuie totusi sa depui un pic de efort - inot, plimbari, orice fel de activitate fizica.

"Este absolut necesar sa -ti ca ai voie cate o gustare intre mese, cum ar fi un pachet de seminte sau un fruct. Nu lasa sa treaca mai mult de trei ore fara sa mananci ceva. Si nu bea alcool pe stomacul gol- consuma alune sau masline cu bautura", te sfatuieste Marber.

"Daca totusi vrei sa bei alcool, alege vinul in locul bauturilor dulci care contin zahar. Vodca, cu suc de lamaie, apa si gheata, este o bautura buna, si mai recomand vinul rosu, rece, care poate parea un sacrilegiu pentru unii insa este mai bogat decat cel alb, deci te satisface si te racoreste mai bine", continua expertul.

Nutritionistul Weight Watchers, Zoe Hellman, avertizeaza ca bufetul suedez nu trebuie sa insemne sfarsitul; unui regim sanatos.

"Mananca o gustare sanatoasa inainte apoi umple-ti farfuria cu legume si salata - sparanghel, porumb dulce, morcovi, telina, ardei grasi. Foloseste o farfurie de mici dimensiuni si bea apa daca te simti tentata sa iti mai incarci inca o data farfuria.

Daca comanzi intr-un restaurant, cere ca mancarea sa fie la gratar, fiarta sau coapta. Nu te teme ca-i ceri bucatarului sa-ti puna sosul alaturi de mancare", te sfatuieste Hellman.

"Deseori e cel mai bine sa mananci asa cum mananca localnicii- dieta mediteraneana este cea mai buna optiune in vacanta", sustine si nutritionistul Slimming World, Jacquie Lavin.

"Oriunde ai merge, bazeaza-ti mesele pe mancaruri foarte satioase, scazute in energie, dense, precum pastele, cartofii, legumele si fructele, ouale, pestele si carnea slaba, care te vor face sa te simti satula pentru mai mult timp.

Fa-ti din cand in cand cate o placere, ia-ti un desert, pentru ca, pe termen lung, nu iti va afecta greutatea", mai spune expertul.

In fine, ca sa fii sigura ca nu te intorci acasa mai plinuta decat ai plecat, evita tot ce inseamna produse de patiserie, napolitane, cereale pline de zahar, baghetele incarcate de carne si maioneza, prajelile, maioneza cu usturoi, satala de cartofi, placintele, pizza, biscutii si berea.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#sfaturi mancare sanatoasa, #vacanta regim sanatos , #grasimi
Comentarii