Dieta cu inghetata

Miercuri, 30 Iulie 2008, ora 15:59
7819 citiri
Dieta cu inghetata

Ultimele cercetari arata ca inghetata - atunci cand este mancata ca aliment in diete sanatoase - poate de fapt sa "topeasca" grasimea, ajutandu-te sa scapi de cateva kilograme mai mult decat daca te-ai abtine sa o consumi!

Nu conteaza ce vei alege atat timp cat iti mentii "bugetul" caloriilor. Vei scadea in greutate deoarece caloriile se vor integra intr-o dieta care totalizeaza 1500 de calorii pentru femei si 2000 pentru barbati.

De vreme ce vei renunta la 300 pana la 500 calorii intr-o zi normala, femeile pot pierde pana la 10-15 kilograme intr-un an!

Pentru a tine sub observatie numarul caloriilor, alege o inghetata cu numar redus de calorii. Dar nu spune atat de repede ca aceasta nu va fi delicioasa! Pentru a garanta ca te vei bucura in continuare de acelasi gust, s-a realizat un test pe 30 de batoane, inghetate (slabe in calorii) si iaurturi inghetate.

Si s-a descoperit ca secretul dietei cu inghetata, ingredientul care ajuta la eliminarea grasimilor, este rezerva mare de calciu.

Intr-un studiu recent, persoanele supraponderale care au luat un supliment cu calciu au pierdut cu 26% mai multa greutate si cu 38% mai multa grasime decat celelalte care au urmarit aceeasi dieta fara a adauga suplimentul.

Un alt grup s-a comportat mult mai bine atunci cand au primit calciu in dieta zilnica: au pierdut pana la 70% mai multa greutate si pana la 64% mai multa grasime (consumand trei sau patru produse care contineau putina grasime - in total de la 1200 la 1300 calorii pe zi). O cantitate mare de grasime care a fost eliminata a fost cea de pe burta.

Expertii spun ca o dieta slaba in calciu incetineste puterea de ardere a grasimilor corpului. Cand corpul nu primeste destul calciu determina celulele grase sa pastreze grasimea si sa se mareasca.

Dieta pe baza de inghetata previne aceasta situatie construind nivele sanatoase de calciu - majoritatea provenind din inghetata - deci kilogramele se topesc. "Poti pierde greutate scazand numarul caloriilor, dar poti obtine acelasi rezultat consumand mai multe alimente care contin calciu", spune expertul Michael Zemel.

Iata ce face inghetata pentru tine:

- Intareste oasele;

- Arde grasimile mai eficient;

- Scade presiunea sangelui;

- Potoleste setea;

- Poate inlatura partial sau total sindromul premenstrual;

- Lupta impotriva cancerului la colon;

- Opreste balonarea;

- Inlatura anumite riscuri;

- Creste imunitatea;

- Previne aparitia pietrelor la rinichi;

- Are putine calorii si gust deosebit;

In ceea ce priveste gustul, unele dintre inghetatele cu un numar mai mic de calorii sunt chiar mai gustoase decat cele "adevarate". Verifica singura intr-un supermarket sau daca ai la indemana pentru inghetatele cu 125 de calorii sau mai putine (per portie).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#dieta cu inghetata, #slabeste sanatos, #calorii , #grasimi