Exercitii pentru indepartarea celulitei

Marti, 15 Decembrie 2009, ora 07:36
10021 citiri
Exercitii pentru indepartarea celulitei
Foto: piercemattiepublicrelations.com

Celulita este stratul de grasime depozitata pe picioare, coapse si fese, iar in cazurile severe ea avanseaza pana la glezne inclusiv. Cauzele aparitiei sale tin de regimul de miscare adoptat zilnic.

Sedentarismul este cea mai frecventa cauza pentru aparitia celulitei. Mai poate aparea si pe fondul unei dereglari hormonale, a unei circulatii sangvine deficitare sau din cauza sistemui nervos, informeaza Body Building for You.

Retentia apei in tesuturile adipoase este o alta cauza, toxinele din organism determina si ele aparitia celulitei, dar si statul pe scaun sau in picioare mult timp, alimentatia dezordonata sau viata sexuala deficitara.

Cremele anticelulitice si masajul zilnic extrem de dureros pot fi solutii eficiente impotriva aspectului de coaja de portocala al pielii tale. Insa metoda care ofera rezultate pe termen lung, pentru ca actioneaza asupra tonifierii musculare, este cea a exercitiilor fizice speciale pentru indepartarea grasimilor din zonele afectate.

Daca este dublata si de un regim alimentar, metoda exercitiilor fizice este cu atat mai eficienta. Poti consulta un antrenor de fitness specializat sau poti face tu acasa propriul program de exercitii anticelulitice.

Te poti incalzi cu un exercitiu simplu, pe care il executi usor, fara sa te grabesti, de zece ori. Asezat intr-o parte, pe podea, ridici piciorul aproape de 90 de grade si il aduci la loc. Este un excelent exercitiu de incalzire.

Vei continua cu un altul, din aceeasi pozitie. Adu genunchii in fata, pana cand formezi un unghi drept cu soldul. Din acea pozitie, ridici piciorul la 15 grade, pastrand corpul nemiscat. Repeta de zece ori procedura.

Nu schimba pozitia. Sprijina-te in continuare in cot si, cu picioarele drepte, intinse si bazinul in fata, incearca sa le ridici usor de la podea. Incearca sa misti in fata si in spate piciorul de la podea, fara sa te grabesti si incearca de zece ori procedura.

Din aceeasi pozitie vei duce piciorul in spate, atat cat poti, dupa care il aduci in pozitia initiala. Abia acum poti schimba pozitia, stand in genunchi, cu mainile sprijinite de podea, du piciorul in spate, cat mai sus, cu varful intins. Repeta pentru fiecare picior cate zece exercitii si poti incepe sa lucrezi cealalta coapsa.

Vei face aceleasi exercitii sprijinindu-te pe cealalta parte. Dupa ce ai executat usor si fara graba toate exercitiile, din picioare, poti face o fandare in fata, atat cat sa iti asezi palmele pe podea. Repeta miscarea cu celalalt picior, iar pentru incheiere, poti executa sarituri simple, in fata, de pe un picior pe celelalt, pentru a relaxa musculatura.

Pentru a fi eficiente, exercitiile trebuie facute zilnic. Mai mult, specialistii sunt de parere ca in timp poti mari seturile la cate patru pentru fiecare clasa de muschi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#exercitii anticelulitice, #sport anticelulitic, #scapa de celulita , #grasimi