Iti doresti un urmas cat mai curand? Uite ce ar trebui sa (nu) mananci, daca esti barbat

Sambata, 28 Decembrie 2019, ora 13:28
12983 citiri
Iti doresti un urmas cat mai curand? Uite ce ar trebui sa (nu) mananci, daca esti barbat
Foto: Pixabay.com / CC0 Creative Commons

O dieta saraca in grasimi si bogata in albus de ou are capacitatea de a creste fertilitatea masculina, arata un studiu recent.

Cercetarea, realizata in colaborare de Universitatea South Australia si Universitatea Flinders, arata ca intre alimentatie si testosteron exista o legatura directa, ceea ce inseamna ca barbatii isi pot controla singuri fertilitatea, arata Medical Xpress.

Studiul este primul care arata ca o dieta bogata in orice fel de grasimi, inclusiv cele sanatoase, mono-saturate, asa cum e uleiul de masline, are impact negativ asupra testosteronului.

Efectul este mai puternic dupa masa si poate tine chiar si cinci ore, se arata intr-un raport publicat de jurnalul Nutrients.

In schimb, albusul de ou are efect benefic asupra testosteronului, mai arata studiul.

La nivel global, infertilitatea afecteaza circa 15% dintre cupluri. Acest procent ajunge pana la 25% in tarile aflate in curs de dezvoltare. Iar in 20 - 30% dintre cazuri, de vina este barbatul.

Sfatul oamenilor de stiinta implicati in studiu este ca, daca tot vrem sa consumam si ceva grasimi, de preferat din cele sanatoase, atunci sa adaugam niste albus de ou, pentru a ameliora din raul facut asupra testosteronului.

Citeste si Tu stii ce mananci? Licopenul continut de rosiile gatite ajuta fertilitatea

A.P.

Articolul face parte din campania Ziare.com Tu stii ce mananci?- o campanie de informare si constientizare a importantei de a cunoaste ce mancam si a impactului pe care il au anumite alimente sau ingrediente asupra sanatatii noastre.

De ce este important ca pe fiecare produs sa existe lizibil o lista cu toate ingredientele continute, dar si cu orice alt element (tip de procesare, ambalare etc.) care ne-ar putea afecta sanatatea?

Ce inseamna ingredientele sau mentiunile trecute pe eticheta? Ce spun studiile despre impactul diferitelor alimente sau ingrediente asupra sanatatii? Sunt intrebari la care vom raspunde in cadrul acestei campanii.

Daca aveti si voi intrebari sau vreti sa ne semnalati nereguli pe care le intalniti in magazinele din care va faceti cumparaturile, trimiteti un mail pe adresa viatasanatoasa@ziare.com.

Fiti parte din aceasta campanie, care militeaza pentru o viata sanatoasa!

Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
#grasimi afecteaza testosteron, #dieta fertilitate barbati, #albus ou fertilitate, #albus ou testosteron , #grasimi
Comentarii
Poza eu-ca
eu-ca
rank 5
Sa- l intrebam pe Borcea ce maninca
Poza MosCraciun
MosCraciun
rank 5