Mai putin de unul dintr-o mie de britanici mananca sanatos

Luni, 18 August 2008, ora 10:17
1641 citiri
Mai putin de unul dintr-o mie de britanici mananca sanatos

Cel mult unul dintr-o mie de britanici au o alimentatie sanatoasa, preferand in locul fructelor si legumelor mancare cu un continut mare de zahar, sare si grasimi.

Potrivit unui studiu realizat de Office for National Statistics in colaborare cu Medical Research Centre, doar un britanic dintr-o mie (0,8%) a intrunit toate criteriile de alimentatile privind grasimile saturate, grasimile nesaturate, fructele, legumele, sarea si zaharul recomandate de Organizatia Mondiala a Sanatatii, scrie Daily Mail.

Studiul mai arata ca femeile mananca mai sanatos decat barbatii, 1,2% reusind sa aiba un program de alimentatie corect, fata de barbati, dintre care doar 0,4% sunt interesati de o alimentatie sanatosa.

Medicul coordonator al experimentului, Joanne Lunn, a declarat ca o alimentatie saraca in fructe si legume la o varsta frageda creste riscul bolilor cronice la o varsta mai inaintata.

"Obiceiurile proaste sunt luate, de obicei, din familie. Acestea pot fi schimbate, insa o astfel de provocare necesita sprijinul intregii familii. Trebuie sa schimbam ideile preconcepute ale oamenilor, printre care si ca mancarea sanatoasa este scumpa", a adaugat Lunn.

Studiul va fi publicat in The Journal Proceedings of the Nutrition Society.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ai probleme cu tiroida? Evită aceste legume
Ai probleme cu tiroida? Evită aceste legume
Tiroida este glanda care se află la gât și are rolul de a produse hormonii T3 și T4 care ajută la buna funcționare a organismului. Iodul din alimentație este folosit de tiroidă pentru...
5 fructe bogate în zahăr, de evitat în curele de slăbire
5 fructe bogate în zahăr, de evitat în curele de slăbire
Fructele au un conținut bogat de vitamine și minerale, însă unele dintre ele au și o cantitate importantă de zahăr. De aceea, este mai bine să nu exagerezi cu consumul acestora, căci pot...
#mancare, #alimentatie, #sanatos, #britanic, #Femei, #barbati, #fructe, #legume , #grasimi