Mananca sanatos si de Sarbatori

Miercuri, 02 Decembrie 2009, ora 08:11
1657 citiri
Mananca sanatos si de Sarbatori
Foto: celebratewithstyle.com

Sarbatorile de iarna nu sunt numai un prilej de a petrece mai mult timp cu familia si cei dragi ci si o ocazie de a ceda tentatiilor culinare. Bucataria romaneasca abunda in grasimi, tocaturi, maioneze si mancaruri grele, iar promisiunea de a nu le consuma pe toate se incalca in fiecare an.

Apar astfel problemele de digestie, chiar intoxicatiile alimentare, iar vacanta se va transforma intr-o continua vizita la medic si tratament medicamentos ori dieta, pentru depasirea problemelor, informeaza healthcastle.com.

Portocalele si merele sunt numai bune pentru a fi consumate in vacanta de iarna. Sa nu crezi ca acesta este momentul potrivit pentru a-ti face rezerve de vitamine pentru intregul an. Fructele nu se consuma inainte de masa sau in timpul ei. Fie consumi dimineata un suc de fructe sau o portocala, fie dupa cateva ore dupa ce te-ai ridicat de la masa.

Consumate in exces, fructele pe care le-ai luat in vacanta iti pot produce balonari, vei avea probleme cu apetitul si vei sari peste mesele importante de peste zi. Poti incerca si alte fructe, chiar si cele uscate, daca tot esti in vacanta, dar controleaza-ti atent cantitatile.

Cartofii sunt o sursa sigura de vitamina C, antioxidanti si ii poti consuma fierti, in salatele pregatite ca aperitiv. Evita insa prajelile grele si garniturile bogate in grasimi. Daca tot esti in vacanta, cartofii fierti preparati pe vatra sunt garnitura perfecta pentru tine.

Renunta la fripturile grele, prajite, cu multa grasime. Carnea de pui pe gratar sau pestele slab sunt perfecte pentru tine. Vrei sa ai energie in vacanta si nu sa iti ingreunezi digestia, deci renunta la pomana porcului de anul acesta si incearca sa o reinventezi, dar pe gratar.

Maioneza din salata ti-a creat probleme grave si anul trecut. O poti inlocui de aceasta data cu o salata orientala in care ai adaugat pastai, masline multe, cartofi, castraveti, ceapa si putina lamaie.

Va fi la fel de delicioasa precum obisnuita salata de beuf, dar te vei simti mai usor si nu vei mai avea grija alergiilor care pot aparea de la maioneza si ulei in exces.

Nu uita sa iti iei in vacanta nucile delicioase, stafidele, migdalele, alunele sau fisticul. Vor fi desertul perfect pentru tine si le poti consuma pe tot parcursul zilei, atat inainte cat si dupa omul de zapada pe care il faci in fiecare an.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#dieta vacanta, #meniu vacanta iarna, #alimentatie sarbatori , #grasimi