Top zece alimente pentru masa musculara

Miercuri, 24 Martie 2010, ora 08:45
37102 citiri
Top zece alimente pentru masa musculara
Foto: criticalbench.com

Daca te-ai hotarat sa iti faci abonament la sala de fitness pentru a avea o musculatura intarita, trebuie sa stii ca si alimentatia poate contribui decisiv la marirea masei musculare si arderea grasimilor inestetice.

Specialistii americani au alcatuit un top al celor mai recomandate alimente pentru intarirea musculaturii, informeaza steadyhealth.com. Le poti consuma la fiecare masa, nu au un continut caloric ridicat si nu exista riscul de a castiga in greutate, daca dieta este dublata de exercitii de forta si intretinere.

Nu ai nevoie de suplimente sau combinatii chimice periculoase pentru intarirea musculaturii. Nu trebuie decat sa faci loc celor zece cele mai bune alimente pentru masa musculara si in cateva luni vei avea trupul mult dorit.

Pestele este ideal pentru masa musculara. Tonul, sardinele, somonul sunt surse sigure de aminoacizi si acizi grasi omega 3, esentiali pentru intarirea musculaturii si protejarea tesuturilor si articulatiilor.

Specialistii recomanda cel putin trei mese consistente de peste pe saptamana, pentru a avea musculatura dorita intr-un timp scurt. Cartofii fac si ei parte din topul celor mai potrivite alimente pentru musculatura.

Sunt o sursa sigura de potasiu si antioxidanti, iar rolul lor este de a regenera si a reface tesuturile. Alte alimente bogate in potasiu, cu aceleasi efecte asupra dietei tale sunt portocalele, laptucile, pepenele galben si piperul adaugat la fiecare mancare.

Iaurtul este nelipsit din alimentatia fiecarei persoane care face miscare si vrea sa scape de depozitele de grasime. Produsele lactate sunt surse de vitamina D, care imbunatatesc structura osoasa si ajuta la intarirea musculaturii.

Semintele de dovleac fac si ele parte din topul celor mai recomandate alimente pentru intarirea musculaturii. Sunt bogate in magneziu si asigura anduranta musculara pe timpul antrenamentelor.

Ouale sunt surse de proteine, de care ai nevoie in fiecare zi. Contin si vitamina A, D si E si pot fi consumate in orice moment al zilei. Spanacul este sursa de fier de care ai nevoie zilnic. Iti intareste masa musculara si asigura energia si forta de care ai nevoie pentru a face fata antrenamentelor.

Rosiile de sezon sunt ideale pentru salatele pe care le vei consuma seara. Sunt recomandate pentru consumul zilnic, indiferent daca sunt proaspete sau in mancare. Merele sunt si ele in topul alcatuit de specialistii americani. Au proprietati antioxidante si le poti alterna cu desrtul de capsuni, cu acelasi efect benefic asupra intaririi musculaturii.

Nu uita de apa, cea mai importanta sursa de energie pentru un organism sanatos. Hidratarea este esentiala pe tot parcursul zilei, cu atat mai mult cu cat ai adoptat un regim de miscare solicitant.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#alimente masa musculara, #dieta masa musculara, #regim intarire musculatura , #grasimi