4 mituri despre femei si exercitiile cu greutati

Joi, 02 Iulie 2009, ora 22:08
6220 citiri
4 mituri despre femei si exercitiile cu greutati

"Femeile trebuie sa ridice greutati mai mici, dar sa faca mai multe repetari. Altfel, vor face prea multa masa musculara". Daca v-ati ascuns in spatele acestui mit, trebuie sa stiti ca el nu este deloc adevarat.

Pentru a obtine acei muschi tonifiati si bine definiti pe care ii doriti trebuie sa ridicati greutati, iar cu cat ele sunt mai dificil de folosit, cu atat mai bine, sfatuieste site-ul Diet.com, care demonteaza patru mituri des auzite de catre femei.

1. Daca ridic greutati, ma voi face prea mare

Fals. Femeile nu produc suficient testosteron pentru a-si creste atat de mult masa musculara. Este un fapt demonstrat stiintific. Femeile nu sunt facute pentru a ajunge sa arate ca un barbat. Atunci cand vedeti o femeie care arata totusi astfel, trebuie sa stiti ca ea isi ia testosteronul dintr-o sursa externa, de obicei steroizi sau alte suplimente.

2. Trebuie sa folosesc gantere mai usoare, dar cu mai multe repetari

Fals. Pentru a obtine acel corp sexy pe care vi-l doriti, trebuie sa va antrenati din greu. Atunci cand vedeti o vedeta de cinema cu un corp superb, sa stiti ca el este lucrat din greu la sala. Chiar daca starurile au mai mult timp liber pentru exercitii, asta nu inseamna ca ele sunt usoare.

Daca puteti sa faceti fara probleme la inceput 15-20 de repetari, inseamna ca ganterele sunt prea usoare. Este necesar ca la ultimele 2-3 repetari sa va chinuiti pentru a le putea duce la bun sfarsit.

3. Pot face doar yoga sau Pitales

Fals din nou. Si aici se aplica principiul intensitatii. Trebuie sa va antrenati din greu pentru a obtine rezultate. Yoga si Pilates sunt excelente pentru a va imbunatati flexibilitatea, dar atunci cand este vorba despre definirea muschilor, ele nu sunt suficiente.

4. Este suficient sa fac exercitiile cardio

Fals. Desi exercitiile cardio sunt bune pentru multe lucruri, singure nu sunt suficiente. Veti arde multe calorii in scurt timp, dar in ansamblu va faceti un deserviciu alegand un singur tip de exercitii.

Principalul avantaj al antrenamentelor cu greutati este ca va ajuta ca pe viitor sa ardeti mai multe calorii.

Citește și:
Nicușor Dan independent, peste toți candidații dreptei. Cum stă Gabriela Firea SONDAJ
Nicușor Dan independent, peste toți candidații dreptei. Cum stă Gabriela Firea SONDAJ
Primarul Capitalei Nicușor Dan a crescut într-un sondaj publicat de CURS și este din ce în ce mai aproape de Gabriela Firea. Dacă ar candida independent, Nicușor Dan tot ar fi peste toți...
De ce are AUR succes în ”afacerea” politică. Comparativ, ”business-ul” USR e în faliment: ”Nu există acolo unde a câștigat alegerile”
De ce are AUR succes în ”afacerea” politică. Comparativ, ”business-ul” USR e în faliment: ”Nu există acolo unde a câștigat alegerile”
AUR și USR sunt în opoziție, însă se pare că doar unul dintre cele două partide are succes în ”afacerile politice”, pe când celălalt arată tot mai mult ca un business în...