Ai un frate sau o sora mai mica? Cum iti afecteaza acest lucru greutatea

Duminica, 13 Martie 2016, ora 13:57
3951 citiri
Ai un frate sau o sora mai mica? Cum iti afecteaza acest lucru greutatea
Foto: Pixabay

Cei care au un frate sau o sora nascuti dupa ei, la maximum trei sau patru ani, nu au probleme de greutate, arata un studiu recent realizat in SUA.

Comparativ, cei care ajunsesera deja in clasa I si nu aveau un frate sau o sora puteau fi considerati obezi, arata cercetarea care a presupus monitorizarea a 700 de copii din statele americane, informeaza radio KMBZ.

Venirea pe lume a unui frate sau o sora inseamna, pentru primul nascut, o greutate sanatoasa, arata studiul pubicat in jurnalul Pediatrics. Desi nu nasterea celui de-al doilea copil e cea care dicteaza un index de masa corporala sanatos, cu siguranta exista o legatura, spun ei, iar concluziile acestei cercetari vor face obiectul unor viitoare studii.

O posibila explicatie e aceea ca existenta unui frate sau a unei surori mai mici face ca primul nascut sa fie mereu in miscare, eventual jucandu-se cu cel mic, explica autorul studiului, dr. Julie Lumeng, de la spitalul C.S. Mott, al Universitatii Michigan.

O alta ipoteza ar fi aceea ca venirea inca unui copil pe lume face parintii (din lipsa timpului) sa nu mai fie atat de atenti legat de dieta primului (nu mai insista atat de mult ca acesta sa manance, nu-i mai monitorizeaza la fel de atent mesele).

Cum stii daca ai greutatea ideala? E bine sa bei apa cu lamaie pe stomacul gol? Interviu

Pe de alta parte, exista posibilitatea ca obezitatea celui mic sa vina din faptul ca parintii tind sa-l faca pe acesta sa taca folosindu-se de mancare.

"Exista o tendinta a parintilor de a hrani in mod constant, indiferent daca copilului ii e foame sau nu. Copiii pot fi redusi la tacere cu mancare - iar asta duce la o relatie disfunctionala cu mancarea. E un remediu imediat", explica un expert in nutritie, Keith Ayoob, profesor la Colegiul de Medicina Albert Einstein.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#ordine nastere familie greutate, #mezini grasi, #intai nascut greutate studiu, #studii greutate copii familie , #greutate