Cum sa iti ajuti partenera sa slabeasca

Marti, 18 Ianuarie 2011, ora 07:03
6815 citiri
Cum sa iti ajuti partenera sa slabeasca
Foto: menshealth

Cele mai multe dintre femei se ingrasa cu cateva kilograme pe masura ce inainteaza in varsta, insa, daca iubita ta sau sotia a inceput sa neglijeze obiceiurile sanatoase de viata si sa aiba o greutate prea mare, poti sa intervii pentru a o determina sa realizeze riscurile la care se expune si pentru a o ajuta sa revina la formele de mai demult, fara insa a o face sa se simta prost.

Evita sa o critici sau sa ii faci remarci cum ar fi "Chiar o sa mananci tot?", deoarece s-ar putea sa ii influentezi negativ comportamentul. In schimb, incearca sa o atragi in diverse activitati sanatoase si sa o incurajezi si apreciezi atunci cand reuseste ceva pozitiv.

Iata si cateva sfaturi utile, de la Men's Health.

1. Concentreaza-te pe sanatate si nu pe greutate

Intai adu vorba de ingrijorari legate de sanatate, poate chiar dupa ce se intoarce de la un control medical. Discuta despre tensiunea arteriala ridicata, despre colesterol marit si despre importanta de a duce o viata mai activa si mai sanatoasa.

Foloseste intotdeauna propozitia: "Hai sa facem asta impreuna" si vorbeste-i si despre cat de mult ti-ar placea sa duceti amandoi o viata cat mai lunga si sa va puteti simti cat mai bine, pentru a avea grija de copii si nepoti.

2. Faceti efort fizic impreuna

Incurajeaza orice activitate ce poate fi facuta in cuplu. Sugereaza-i sa faceti la o plimbare dupa cina, sa mergeti cu bicicleta, sa munciti ceva in gradina etc.

Totodata, incearca sa aduci si o nota de amuzament in activitatile voastre si nu ii cere prea mult in ceea ce priveste efortul, mai ales daca a fost sedentara, pentru a nu o descuraja.

3. Faceti cumparaturile impreuna

Stabiliti sa faceti cumparaturile - tot ce tine de alimente - impreuna, pe cat de des posibil, si incercati sa eliminati alimentele nesanatoase din bucatarie.

Mai exact, straduiti-va sa renuntati la carbohidratii rafinati, la zahar, bauturi carbogazoase, alimente de tip fast-food si la alte alimente foarte procesate. Inlocuiti, spre exemplu, painea alba cu paine din faina integrala, orezul alb cu orezul brun si consumati mai multe legume si fructe.

4. Gateste pentru ea

Daca vrei sa manance mai putin si mai sanatos, ii poti face o surpriza din cand in cand, gatindu-i ceva bun si potrivit in acest sens. Acest gest reprezinta un mod de a-i arata ce alegeri culinare sa faca si, pe de alta parte, ii va demonstra ca ai grija de ea.

5. Ajut-o sa aiba mai mult timp pentru exercitii fizice

Daca aveti copii spre exemplu, ofera-te sa petreci mai mult timp cu ei pentru ca ea sa poata face exercitii fizice mai mult timp si sa arda mai multe calorii. De asemenea, o poti scuti de alte responsabilitati care ii consuma timp, cum ar fi platitul facturilor.

6. Cumpara-i un abonament la sala de fitness

In cazul in care iti permiti financiar, fa acest lucru, pentru ca se va simti oarecum obligata sa mearga la sala, din moment ce orele sunt deja platite. In plus, poti merge si tu cu ea - atat pentru a-ti mentine sanatatea, cat si pentru a o sprijini.

De asemenea, incearca sa ii starnesti interesul pentru diverse sporturi sau tipuri de exercitii, cum ar fi inot, tae bo, Pilates, si nu uita sa o incurajezi sa faca si exercitii cu greutati - nu in exces si nu incorect.

7. Du-o la un curs de dans

Gandeste-te la activitati fizice care ii plac foarte mult si, mai ales daca nu prea se simte atrasa de antrenamentele la sala de gimnastica, puteti incerca sa mergeti impreuna la un curs de dans.

8. Cumpara aparate de fitness si carti de nutritie

La fel, daca iti permiti, cumpara un aparat de fitness pentru acasa si ceva carti care te invata cum sa mananci sanatos si cum sa slabesti, insa nu ca si cadou pentru ea, ci cu mentiunea ca sunt pentru voi amandoi, ca ti se par bune si interesante.

9. Evita sa ii aduci tentatii in preajma

Daca iti doresti sa reuseasca sa mai dea jos din kilogramele in plus, nu fi nepasator in ceea ce priveste eforturile ei si, prin urmare, nu manca o pizza in fata ei.

10. Fa-ti asteptari realiste

Tine cont de faptul ca metabolismul unei femei incetineste odata cu varsta mai mult decat cel al unui barbat, astfel ca nu ar trebui sa te astepti ca ea sa mai arate la 40 de ani ca la 20. Gandeste-te la parametri legati de sanatate, greutate normala si miscare, nu si la cei legati de perfectiune.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#femei slabit, #slabit cuplu, #ajutat sotie slabit, #slabiti impreuna, #cura slabire cuplu , #greutate