9 metode prin care sa tii raceala si gripa departe de tine

Advertorial
Joi, 12 Decembrie 2019, ora 12:03
13566 citiri
9 metode prin care sa tii raceala si gripa departe de tine
Foto: Pexels.com / CC0 Creative Commons

Stii bine ca in sezonul rece afectiunile sezoniere apar ca de nicaieri, afectand atat copiii, cat si persoanele adulte. Cele mai des intalnite "boli de iarna" cu care populatia se confrunta an de an sunt: gripa si raceala.

Pentru ca prevenirea acestora poate fi o masura mult mai inspirata decat alternativa tratarii, este indicat sa iti protejezi intreaga familie impotriva gripei si a racelii, prin modalitati cat se poate de simple.

In caz contrar, frumoasa vacanta de Craciun va poate fi data inutil peste cap, iar farmecul sarbatorilor de iarna parca nu ar mai fi la fel, cu o astfel de afestiune in sanul familiei tale.

Asadar, iata 9 metode prin care poti fi ferit de riscurile cu care vin la pachet gripa si raceala:

Metoda 1 - Spala-te foarte bine pe maini

Dupa fiecare drum pe care il faci intr-un mijloc de transport in comun, este indicat sa te speli foarte bine pe maini, cu apa calda si sapun, pret de aproximativ 30 de secunde.

Daca nu ai de fiecare la indemana o chiuveta cu apa calda si sapun, iti recomandam sa ai mereu la tine un sapun-gel pentru maini antibacterian, ce intra foarte bine in piele si nu lasa deloc pe maini o particula uleioasa.

Metoda 2 - Evita pe cat posibil persoanele bolnave

Sa ramanem la capitolul "mijloace de transport in comun", amintind faptul ca este mai mult indicat sa iti acoperi nasul si gura cu o batista, un fular sau o esarfa.

Daca ai in cercul de prieteni sau la munca o persoana bolnava, evita pe cat de mult posibil contactul de apropiere. In mod firesc, o astfel de persoana ar trebui sa stea acasa, pana cand aceasta nu mai prezinta semne de gripa sau raceala.

Metoda 3 - Aloca suficient timp orelor de odihna

Iarna, somnul este mai important ca in alte luni ale anului. Corpul face apel la toate resursele de care dispune, pentru a putea face fata: schimbarilor bruste de temperatura, extremelor din termometru, riscurilor aferente unei raceli sau a unei gripe.

Somnul contribuie la fortificarea sistemului imunitar, iar un sistem imunitar puternic lupta mult mai bine impotriva acestor afectiuni sezoniere.

Metoda 4 - Mananca mai sanatos in aceasta perioada

Din meniul tau zilnic nu trebuie sa lipseasca fructele si legumele, incercand pe cat de mult posibil sa adaugi in dieta ta antivirala: peste, lactate, supe, varza etc.

Vitaminele A si C, acizii Omega 3, dar si suplimentele nutritive pe care le poti cumpara de la orice farmacie, mentin la cote optime starea de sanatate a sistemului tau imunitar.

Metoda 5 - Fa-ti vaccinul antigripal

Cum spuneam si mai sus, prevenirea acestor afectiuni te scapa de o multime de probleme. Iar una dintre cele mai eficiente metode prin care tii deoparte gripa este chiar vaccinul antigripal.

Vaccinul se recomanda mai ales copiilor si personelor in varsta, categorii mult mai expuse contactarii unui virus sezonier.

Metoda 6 - Apeleaza la sesiuni de acupunctura

Un sistem imunitar intarit se comporta mult mai bine decat unul firav, in cazul contactului cu o infectie. Iar ca solutie pentru fortifierea acestui scut important impotriva afectiunilor sezoniere, sunt sedintele de acupunctura.

Aceasta tehnica straveche a oferit rezultate uimitoare, fiind cunoscute efectele benefice ale acupuncturii pentru cresterea imunitatii.

Metoda 7 - Dezinfecteaza obiectele personale

Telefonul mobil, cheile, tastatura si mouse-ul - toate aceste suprafate reprezinta un mediu propice pentru dezvoltarea virusurilor. Asadar, introdu in rutina zilnica dezinfectarea acestora, cu ajutorul unei solutii antibacteriene speciale.

Ai putea la fel de bine sa faci acest lucru si cu spirt, insa mirosul puternic ii poate deranja pe colegii de la munca. De asemenea, nu uita de lucrul pe care l-am disctuat impreuna la Metoda 1.

Metoda 8 - Refa-ti stocul de produse pentru gripa si raceala

Inainte de inceperea sezonului rece, este indicat sa iti refaci stocul de produse pentru raceala si gripa: drajeuri cu miere si propolis, drajeuri cu menta si vitamina C, sirop pentru tuse uscata, albastru metilen, spray nazal, iar lista poate continua.

Toate acestea vor fi mereu la indemana, atunci cand simti ca raceala sau gripa incearca sa puna stapanire pe sistemul tau imunitar. Vezi aici toata gama de produse pentru raceala si gripa!

Metoda 9 - Fa cat mai mult sport in lunile de iarna

Un organism tonifiat prin sport este mult mai rezistent in fata infectiilor sezoniere. Chiar daca vremea de afara iti poate da planurile peste cap, o scurta sesiune de alergare (20-30 de minute), o plimbare in ritm alert, sau chiar o serie de exercitii pe izoprenul din casa, reprezinta o suma de solutii eficiente, cu care poti tine la usa casei tale raceala si gripa.

Tine cont de aceste sfaturi si bucura-te de magia lunilor de iarna, uitand de problemele generate de contactarea unei afectiuni sezoniere, precum gripa sau raceala!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Eșec în instanță pentru Cătălin Cherecheș. Primarul fugar a încercat să obțină anularea condamnării pentru luare de mită
Eșec în instanță pentru Cătălin Cherecheș. Primarul fugar a încercat să obțină anularea condamnării pentru luare de mită
Curtea de Apel Cluj a decis joi, 18 aprilie, că fostul primar din Baia Mare Cătălin Cherecheș rămâne în închisoare. Curtea de Apel a respins ca neîntemeiată contestaţia în care...
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
#raceala gripa, #sfaturi raceala , #gripa