Ce alimente sa eviti cand tusesti

Miercuri, 15 Decembrie 2010, ora 20:14
21131 citiri
Ce alimente sa eviti cand tusesti

Stiai ca ceea ce consumi poate agrava tusea, chiar daca te tratezi? Printre alimentele ce ar trebui evitate intr-o astfel de perioada se numara cele bogate in grasimi, in zahar si lactatele.

Alimentele bogate in grasimi nu contin, de obicei, prea multi nutrienti si vitamine, ceea ce face ca organismul sa aiba carente la aceste capitole, deficiente ce se vor rasfrange asupra starii generale a sanatatii, conform Suite101.com.

Aceste vitamine si nutrienti sunt importante mai ales cand esti bolnav, ajuta la ameliorarea simptomelor si grabesc procesul de vindecare.

In ceea ce priveste alimentele care contin zahar, si acestea au aproximativ aceleasi caracteristici, neoferind organismului exact ceea ce are nevoie intr-o perioada critica. In plus, despre alimentele cu un continut mare de zahar s-a aratat ca incetinesc procesul de vindecare, ba chiar pot inrautati simptomele. In locul acestora, te poti orienta catre alimente naturale, cel putin pana cand scapi de tuse.

Tot de evitat sunt si ciocolata, alimente care dau aciditate (putand cauza tusea cronica) si alcoolul.

In ceea ce priveste lactatele, acestea nu fac decat sa favorizeze formarea mucusului in aparatul respirator, ceea ce va inrautati tusea. De altfel, lactatele trebuie evitate ori de cate ori ai gripa sau raceala. In acesta categorie intra atat laptele, cat si branza, dar si inghetata.

Daca ai facut aceste schimbari, nu te baza doar pe ele pentru a scapa de tuse, ci continua sa iei medicamentele prescrise sau siropul de tuse.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#tuse ameliorare, #tuse alimente de evitat , #gripa