Prietenii imunitatii, pe timp de toamna

Duminica, 30 Octombrie 2011, ora 16:06
3411 citiri
Prietenii imunitatii, pe timp de toamna

Toate mecanismele de aparare a organismului trebuie sa functioneze normal pentru ca acum, in plina toamna, organismul sa fie ferit de agresivitatea factorilor externi si sa treci cu bine peste sezonul racelilor. Pentru o imunitate puternica, insa, trebuie sa traiesti ordonat, sa respecti niste reguli.

Nu te izola, nu sta numai in casa de teama ca racesti. Vei raci si mai tare, vei face forme si mai grave. Chiar daca vremea nu este pe placul tau, iesi la o plimbare, de macar 20 de minute, si imbraca-te in asa fel incat sa nu-ti fie nici prea frig dar nici prea cald.

Miscarea, contactul cu aerul rece de afara, dar si cu oamenii, nu fac decat sa-ti mareasca rezistenta organismului si asa nu vei fi victima frecventa a infectiilor de tot felul. La intoarcerea acasa spala-te pe maini. De fapt, spalatul mainilor ar trebui sa se faca de mai multe ori pe zi deoarece este un mijloc de indepartare a virusurilor cu care vii permanent in contact.

Bea multe lichide. Alege apa plata sau cea de izvor si bea-o la temperature camerei. Si apa minerala este foarte buna dar, consumata regulat, baloneaza si constipa. Daca vrei sucuri de fructe, atunci prepara-le in casa ca sa fii sigur ce bei. Pe portile fabricilor de sucuri ies zilnic sute de mii de bidoane de sucuri de fructe, dar in ele nu intra niciun fruct. Chiar daca nu-ti place, bea zilnic si cate un ceai. Prefera plantele romanesti, sunt mai de leac pentru ca sunt ale noastre.

Dormi suficient! Somnul creste rezistenta organismului si un organism bine odihnit se va imbolnavi mult mai rar. Daca stii ca adormi greu, iesi seara la o plimbare scurta, timp in care lasa ferestrele dormitorului larg deschise, in ciuda vremii de afara. Aerul rece calmeaza, linisteste, oxigeneaza creierul. Bea un ceai cald, de sunatoare, indulcit cu un varf de lingurita de miere de albine si tot atata zahar. Fa un dus cald sau o baie fierbinte la picioare si pune in apa o ceasca de otet de mere. Pe noptiera din dormitor tine petale de flori, crengute de brad sau coji de fructe: mere, portocale.

Pentru o imunitate puternica e nevoie de alimente bogate in vitamine, minerale, proteine, fibre si antioxidanti. Mananca legume si fructe naturale pe care le gasesti in piata, la producatorii autohtoni si nu la supermarket. Citricele trebuie consumate zilnic, ca atare sau sub forma de sucuri combinate, preparate in casa ori sub forma de salata cu miere de albine.

Mierea de albine, de preferat cea poliflora, mai buna si mai bogata in vitamine si minerale decat oricare alta, consumata zilnic, cate doua, trei lingurite, se recomanda atat copiilor, cat si adultilor, pentru intarirea imunitatii si apararea organismului de infectiile de sezon.

Ceapa si usturoiul fac minuni pentru imunitate. Marii mancatori de ceapa si usturoi racesc foarte rar sau deloc si asta pentru ca asa au fost invatati de acasa, de parinti si bunici care, la randul lor, se hraneau sanatos pentru ca au mostenit obiceiul de la strabunii lor. Ceapa se recomanda sa se consume cruda pentru ca asa nu-si pierde din calitati. Usturoiul crud, natural si nu in capsule, de la plafar, previne racelile si este un antibiotic natural.

Fii ordonat si atent cu tine in fiecare zi. Fa ce trebuie ca sa fii sanatos pentru ca numai asa vei putea face fata cu bine activitatii de zi cu zi.

Sa avem sanatate!

Nouă alimente-surpriză care îți satisfac plăcerile vinovate și sunt mai sănătoase decât îți dai seama
Nouă alimente-surpriză care îți satisfac plăcerile vinovate și sunt mai sănătoase decât îți dai seama
Aceste nouă alimente, adesea privite ca fiind o plăcere vinovată sau consumate în mod moderat, sunt mai sănătoase decât crezi, potrivit unui nou raport. Dr. Stephen Dahmer, Director la...
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
#intareste imunitatea, #alimente sanatoase, #sucuri de fructe toamna , #gripa