Anunt neasteptat in cazul a doi barbati care au scapat de HIV

Marti, 10 Decembrie 2013, ora 14:16
4797 citiri
Anunt neasteptat in cazul a doi barbati care au scapat de HIV

La inceputul acestui an, vestea ca doi barbati infectati cu HIV au scapat de virus, acesta nemaifiind depistat in organismul lor, a facut inconjurul lumii, dand speranta multor persoane seropozitive. Minunea s-a intamplat dupa ce acestia, afectati si de cancer, au beneficiat de transplant de maduva osoasa.

Din pacate, insa, chiar daca o vreme au stat fara medicamente pentru HIV, virusul pare sa se fi intors, s-a anuntat intr-o conferinta ce a avut loc recent in Florida, conform redOrbit.

Rezultatele sunt preliminare, insa oamenii de stiinta au declarat ca au vrut sa anunte vestea imediat, pentru ca multi medici au in grija cazuri care se bazeaza pe concluziile studiilor lor.

"Simtim ca ar fi nedrept din punct de vedere stiintific sa nu aducem la cunostinta cum stau lucrurile exact, mai ales pentru potentialii pacienti", a declarat Dr. Timothy Henrich, cel care s-a ocupat de cei doi barbati in trecut. Descoperirile arata ca "rezervoarele HIV" s-ar putea ascunde mai adanc in organism decat am crezut initial, a mai spus el.

Stirea ca in organismul celor doi pacienti seropozitivi, barbati, nu a mai putut fi detectat virusul HIV s-a aflat pe prima pagina a ziarelor la inceputul acestui an. Celor doi li s-a intrerupt si tratamentul pentru HIV, fara ca virusul sa-si mai faca simtita prezenta, parand ca a fost anihilat. Amandoi primisera transplant de maduva, fiind diagnosticati cu limfomul Hodgkin.

Cele mai recente vesti despre pacientii in cauza au fost facute publice in iulie, tot in candrul unei intruniri avand ca tema SIDA. Atunci, Dr. Robert Siciliano, de la Universitatea Hopkins, a anuntat ca ar putea dura mai bine de un an pentru a se determina daca virusul a disparut complet sau nu. Iata ca a avut dreptate, cele mai rele prevestiri dovedindu-se realitate.

In sangele unuia dintre pacientii din Boston virusula fost detectat inca din vara, iar in cazul celuilalt in urma cu o luna. Tratamentul pentru HIV a fost reluat in ambele cazuri.

Prima persoana care s-a vindecat de HIV, Timothy Ray Brown, cunoscut ca "pacientul din Berlin", inca nu are nevoie de medicamente pentru HIV. El a fost beneficiarul unui transplant cu celule stem din sange de la o persoana cu o mutatie genetica in stare sa ii dea rezistenta la HIV.

Citeste si:
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Citim deseori în presă că partidele de dreapta nu au reușit să aibă o Curte Constituțională care să le fie „favorabilă“. Curtea Constituțională a României este din nou în...
Marcel Boloș, numit ministru al Cercetării. Klaus Iohannis a semnat decretul
Marcel Boloș, numit ministru al Cercetării. Klaus Iohannis a semnat decretul
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri, 28 ianuarie, decretul privind numirea lui Marcel Boloş în funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, a informat...