Memorial SIDA - Ziua Internationala a Lumanarilor Aprinse organizata in 7 orase

Sambata, 15 Mai 2010, ora 20:39
1500 citiri
Memorial SIDA - Ziua Internationala a Lumanarilor Aprinse organizata in 7 orase

Asociatia Romana Anti-SIDA (ARAS) organizeaza, duminica, memoriale SIDA, cu ocazia Zilei Internationale a Lumanarilor Aprinse, in sapte orase din tara - Bucuresti, Bacau, Brasov, Constanta, Iasi, Piatra Neamt si Timisoara.

In Bucuresti, ceremonia va avea loc simultan, intre orele 17.30 si 20.30, in Parcul Herastrau (intrarea din Piata Charles de Gaulle), Parcul Cismigiu (intrarea din B-dul Regina Elisabeta) si Parcul Tineretului (intrarea dinspre Liceul "Gheorghe Sincai", dupa terenurile de baschet).

In Capitala, ceremonia va fi sustinuta de membri ai ARAS, majoritatea voluntari, care vor aprinde primele lumanari, vor distribui pliante si vor raspunde intrebarilor vizitatorilor. Printre invitati se vor numara reprezentanti ai altor organizatii de profil, parteneri, simpatizanti, cu totii asteptati sa aprinda lumanari.

Voluntarii ARAS militeaza, in acelasi timp, pentru acordarea tratamentului antiretroviral pentru pacientii infectati cu HIV/SIDA, dupa intreruperea de acum doua luni, care le poate compromite ireversibil starea de sanatate.

Ziua Internationala a Lumanarilor Aprinse este cea mai ampla miscare anti-SIDA din lume, iar ARAS o marcheaza de la fondarea sa, in 1992.

In a treia duminica a lunii mai, in fiecare an, mii de comunitati din intreaga lume se reunesc pentru a aprinde lumanari si candele in memoria celor care au murit in urma SIDA.

In tara noastra, ritualul aprinderii lumanarilor reprezinta un omagiu colectiv adus romanilor care au murit din cauza SIDA si transmiterea unui mesaj de incurajare copiilor si adultilor care traiesc cu HIV/SIDA, dar si lansarea unui indemn la prevenire si solidaritate catre ceilalti semeni ai lor.

Manifestarea este, in acelasi timp, o incercare de a mobiliza toate fortele capabile sa schimbe cursul epidemiei, de la autoritati politice sau religioase, personal medical, asistenti sociali, profesori, comunitati artistice, organizatii neguvernamentale, jurnalisti, medii de afaceri etc., pana la cei ce se vor afla in trecere prin zonele de desfasurare a evenimentului.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#memorial SIDA, #ziua lumanarilor aprinse , #HIV