Alimente pentru o viata sexuala sanatoasa

Joi, 23 Iulie 2009, ora 20:39
18894 citiri
Alimente pentru o viata sexuala sanatoasa

Extravagantii cer afrodisiace; oamenii care au notiuni despre nutritie stiu insa ca sexul nu este decat raspunsul nostru fizic la o cascada de hormoni.

Dorinta sexuala, insa, este intretinuta de o minte activa si de un corp sanatos, alimentat corespunzator.

Viata sexuala, in stransa legatura cu regimul alimentar

Buna functionare a nervilor, un nivel "sanatos" al hormonilor si o circulatie neobstructionata in zona pelviana sunt esentiale in cazul performantelor sexuale.

Pentru a tine toate acestea sub control, dieta trebuie sa aiba la baza legume, produse care sa inglobeze graul si alti carbohidrati, multe fructe si legume si o portie modesta de proteine. Un astfel de regim alimentar ofera organismului o multitudine de vitamine si minerale, conform Reader's Digest.

Extrem de importante sunt citricele, bogate in Vitamina C, care intaresc peretii vaselor de sange, si produsele lactate sarace in grasimi, eventual combinate cu cereale, grau si legume verzi, care, datorita riboflavinei continute, sunt benefice mai ales femeilor si aparatului lor reproductiv.

Vitamina E si functia sexuala

Chiar daca nu exista studii clinice in acest sens, multi experti sunt de parere ca fara un supliment sanatos de Vitamina E, obtinut din uleiuri, margarina, nuci, seminte, legume verzi si germeni de grau, functia sexuala are de suferit.

Miscarea, vitala pentru productia de endorfine

Oboseala si depresia sunt principalii adversari ai unei vieti sexuale sanatoase.

Pentru a fi combatute, se recomanda un program regulat de exercitii fizice, care stimuleaza productia de endorfine, chimicale care dau o stare de bine.

Bineinteles ca nu trebuie sa asteptam sa se insaleze depresia pentru a merge la o plimbare in parc. Si in acest caz, preventia este cea mai buna cale.

In unele cazuri, carenta de fier duce la anemie, care se traduce prin oboseala. Un regim alimentar care cuprinde carne si peste, nuci si seminte, legume, cereale si grau, precum si fructe confiate redau organismului fierul de care are nevoie.

Zincul, esential pentru functia sexuala

Se stie ca zincul se afla in stransa legatura cu functia sexuala, desi nu s-a stabilit inca in ce fel starneste dorinta.

Fara o cantitate suficienta de zinc, dezvoltarea sexuala in cazul copiilor este intarziata. Zincul este esential si in cazul adultilor de sex masculin, pentru producerea spermei.

Zincul se gaseste in mod natural in produsele de origine animala, inclusiv fructele de mare (si in special in stridii), in carnea de pui si in ficat, dar si in oua, lapte, fasole, nuci si grau.

Alcool si tigari sau sex pe cinste?

Cel mai plastic a exprimat William Shakespeare efectul pe care alcoolul il are in momentele delicate: "provoaca dorinta, dar iti ia performantele".

Consumul excesiv de alcool ridica bariera pe care o reprezinta inhibitiile, insa aceasta libertate aparenta se transforma repede in depresie. Efectul alcoolului asupra barbatilor este similar cu cel pe care hormonul feminin numit estrogen il are asupra masculinitatii, cauzand impotenta in cazul bautorilor inraiti.

Nicotina, pe de alta parte, este un dusman al arterelor, subtiind si ingustand vasele de sange, inclusiv pe cele care ajung in zona pelviana.

Cat mai putine grasimi saturate

Un nivel ridicat de grasimi saturate nu face decat ca acestea sa se depuna pe peretii vaselor de sange, iar nivelul de colesterol din sange sa creasca dramatic.

Au de suferit nu doar vasele de sange din imediata vecinatate a inimii, dar si cele din zona penisului. Fara o circulatie adecvata a sangelui, organul sexual al barbatului nu poate raspunde mesajelor trimise de creier si nu poate da curs dorintei sexuale.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#alimente viata sexuala, #viata sexuala dieta, #regim alimentar sex, #afrodisiace naturale , #hormoni