Cum iti cresti singur nivelul testosteronului

Vineri, 09 Martie 2012, ora 18:00
41668 citiri
Cum iti cresti singur nivelul testosteronului

Vine o vreme cand nici nivelul testosteronului nu mai e ce-a fost. Iar, dupa cum se stie, acesta influenteaza multe laturi ale vietii, de la viata sexuala, sanatate, pana la anumite trasaturi de personalitate, competitivitatea fiind doar una dintre acestea.

Nivelul acestui hormon incepe sa scada dupa varsta de 30 de ani, iar declinul incepe sa fie rapid de la varsta de 40 de ani, cand valorile se micsoreaza cu circa 2% anual, conform Suite101.com.

Suplimentele pot reprezenta o alternativa, insa au efecte secundare, scaderea fertilitatii fiind doar una dintre acestea. Din fericire, insa, exista si metode de a creste nivelul acestui hormon natural.

Slabeste

Obezitatea este poate cel mai mare dusman al testosteronului. Odata cu marirea masei corporale, creste si nivelul de estrogen si scade cel al testosteronului. Trebuie tinut insa cont de faptul ca aceasta scadere in greutate trebuie sa se faca gradual. Curele dtrastice de slabire nu duc decat la scaderea mai accentuata a productiei acestui hormon.

Lucreaza-ti muschii

Cele mai utile sunt exercitiile de rezistenta, pentru ca acestea cresc si nivelul acestui hormon. In plus, trebuie lucrati toti muschii - a te concentra doar pe anumite grupe, cum ar fi bicepsii, nu va duce la rezultatul scontat.

Sexul de dimineata

Studiile au aratat ca nivelul de testosteron este cel mai mare dimineata, iar activitatea sexuala va face ca si mai mult hormon sa fie secretat.

Alunele ajuta

Grasimile mononesaturate duc si ele la o productie marita a testosteronului. Sunt prezente in uleiul de masline, cel de rapita, dar si in alune.

Alcoolul, dusmanul suprem

Moderatia e cuvantul-cheie in cazul consumului de alcool. Consumat in exces, poate duce la o scadere dramatica a nivelului de testosteron.

Fa din somn aliat

Productia de testosteron este mai mare dupa o noapte odihnitoare. Privarea de somn, pe de alta parte, poate interfera cu ritmul biologic, rezultatul fiind scaderea drastica a valorii acestui hormon.

Expunere la soare

Vitamina D duce la cresterea concentratiei acestui hormon masculin. Cea mai buna cale de a o obtine este sa petreci zilnic ceva vreme afara. Vitamina D iti va aduce beneficii in nenumarate alte feluri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#crestere nivel testosteron, #testosteron importanta, #crestere naturala testosteron , #hormoni