Uleiul de masline echilibreaza hormonii

Miercuri, 07 Martie 2012, ora 07:38
6366 citiri
Uleiul de masline echilibreaza hormonii

Desi uleiul de masline nu este o substanta care sa regleze hormonii ca prin magie, el poate sa optimizeze nivelele acestora si sa iti ajute organismul sa functioneze mai bine. Principalele grasimi din acesta sunt cele mononesaturate, care sunt mult mai sanatoase decat cele saturate sau de tip trans.

Totusi, ele au destul de multe calorii, asa ca trebuie consumate cu moderatie, conform LiveStrong.

Dupa cum explica dr. Michael Aziz, atunci cand oamenii consuma grasimi trans, se strica echilibrul hormonal, intervenind cresterea in greutate.

Comparatie intre grasimi

Grasimile animale contin acizi grasi saturati, care cresc nivelul colesterolului si strica functiile hormonale. Grasimile mononesaturate ca acelea gasite in uleiul de masline scad nivelul lipoproteinelor, astfel incat acesta nu devine periculos si nici zaharul din sange nu depaseste limitele admise. Uleiul de masline scade riscul aparitiei bolilor de inima datorita echilibrarii nivelului de colesterol.

Antioxidanti

Uleiul de masline contine antioxidanti precum vitamina E, K si polifenoli, care duc la o stare generala de sanatate buna si incetinesc procesul de imbatranire. In afara de aceasta sursa, grasimile sanatoase mai pot fi luate si din avocado, oua, nuci sau seminte.

Atentionare

O varietate de boli poate duce la dezechilibru hormonal, dar si o dieta nesanatoasa, fumatul si alcoolul in exces, lipsa somnului si anumite medicamente. Daca ai aceasta problema, este bine sa mergi la un medic pentru a o discuta si a gasi impreuna o solutie.

Potrivit specialistilor de la Clinica Mayo, caldura, lumina puternica si aerul pot afecta gustul uleiului si, probabil, si nutrientii. Asa ca este indicat sa-l consumi pe cel cat mai inchis la culoare si sa-l tii la temperatura camerei, departe de geam.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#ulei masline hormoni, #ulei masline grasimi sanatoase, #ulei maslne grasimi mononesaturate, #ulei masline beneficii, #echilibrare hormonala alimentatie , #hormoni