Ce fel de iaurt trebuie sa mananci ca sa fii fericit

Joi, 19 Noiembrie 2015, ora 19:27
4757 citiri
Ce fel de iaurt trebuie sa mananci ca sa fii fericit

Faptul de a fi surprins placut sau neplacut de gustul unui aliment poate schimba starea de spirit a unei persoane, potrivit unui studiu publicat in revista Food Research International.

Pentru a ajunge la aceste concluzii, o echipa de cercetatori din Olanda, Austria si Finlanda a recurs la patru tehnici diferite pentru a masura raspunsurile emotionale la anumite produse alimentare si a testa ce efecte emotionale au diferite tipuri de iaurt asupra participantilor, arata Medical News Today.

In cadrul testului, trei grupuri de cel putin 24 de participanti au primit fiecare pentru degustare doua iaurturi, apartinand aceleiasi marci, prezentate in acelasi fel, dar cu arome si continut de grasime diferite.

Cum alegi cel mai bun iaurt. De ce este periculos cel cu fructe si ce poti sa ii dai copilului tau Interviu cu un nutritionist

Echipa a constatat ca preferinta sau familiaritatea cu un produs nu a avut niciun efect asupra emotiilor unei unei persoane. In schimb, cercetatorii au observat o schimbare de atitudine din partea subiectilor dupa gustarea produselor respective, ceea ce i-a condus la concluzia ca faptul de a fi placut surprins sau dezamagit cu privire la un produs alimentar pare sa influenteze starea de spirit.

Cercetatorii au analizat, de asemenea, raspunsurile senzoriale ale subiectilor la diferite tipuri de iaurturi. Astfel, daca in cazul compararii iaurtului de ananas cu cel de capsuni nu s-a inregistrat nicio diferenta de raspuns emotional, versiunile de iaurt cu un continut scazut de grasimi au generat reactii emotionale mai pozitive.

Ce boala poti preveni mancand iaurt

De asemenea, degustarea iaurturilor cu vanilie a generat un puternic raspuns emotional pozitiv, sprijinind astfel concluziile cercetarilor anterioare care sustineau ca plasarea unui odorizant cu miros de vanilie in spatii cum sunt camerele de asteptare ale unui spital poate reduce agresivitatea si incuraja relatiile dintre pacienti sau dintre pacienti si personal.

Potrivit rezultatelor, consumul iaurturilor cu vanilie ii face pe oameni fericiti, in timp ce iaurturile cu un continut scazut de grasimi genereaza un puternic raspuns emotional pozitiv.

Citeste si:
Adevărata problema a desemnării generalului Ciucă ca premier. „Nu cred că va putea pune nici măcar un singur secretar de stat ales cu mâna sa”
Adevărata problema a desemnării generalului Ciucă ca premier. „Nu cred că va putea pune nici măcar un singur secretar de stat ales cu mâna sa”
Deși am părăsit serviciul militar activ acum 18 ani și deși am fost și înainte de acel serviciu, dar și pe timpul lui și altceva decât doar un simplu ofițer de comandă și de stat...
Un guvern minoritar ar agrava criza românească
Un guvern minoritar ar agrava criza românească
Propunerea de guvern minoritar cu ex-ministrul apărării, Ciucă, în frunte, nu e decât încă o nouă tergiversare a soluționării crizei guvernamentale și, implicit, a crizei de stat...
Sursa: AGERPRES
Comentarii