Ce fel de iaurt trebuie sa mananci ca sa fii fericit

Joi, 19 Noiembrie 2015, ora 19:27
4757 citiri
Ce fel de iaurt trebuie sa mananci ca sa fii fericit

Faptul de a fi surprins placut sau neplacut de gustul unui aliment poate schimba starea de spirit a unei persoane, potrivit unui studiu publicat in revista Food Research International.

Pentru a ajunge la aceste concluzii, o echipa de cercetatori din Olanda, Austria si Finlanda a recurs la patru tehnici diferite pentru a masura raspunsurile emotionale la anumite produse alimentare si a testa ce efecte emotionale au diferite tipuri de iaurt asupra participantilor, arata Medical News Today.

In cadrul testului, trei grupuri de cel putin 24 de participanti au primit fiecare pentru degustare doua iaurturi, apartinand aceleiasi marci, prezentate in acelasi fel, dar cu arome si continut de grasime diferite.

Cum alegi cel mai bun iaurt. De ce este periculos cel cu fructe si ce poti sa ii dai copilului tau Interviu cu un nutritionist

Echipa a constatat ca preferinta sau familiaritatea cu un produs nu a avut niciun efect asupra emotiilor unei unei persoane. In schimb, cercetatorii au observat o schimbare de atitudine din partea subiectilor dupa gustarea produselor respective, ceea ce i-a condus la concluzia ca faptul de a fi placut surprins sau dezamagit cu privire la un produs alimentar pare sa influenteze starea de spirit.

Cercetatorii au analizat, de asemenea, raspunsurile senzoriale ale subiectilor la diferite tipuri de iaurturi. Astfel, daca in cazul compararii iaurtului de ananas cu cel de capsuni nu s-a inregistrat nicio diferenta de raspuns emotional, versiunile de iaurt cu un continut scazut de grasimi au generat reactii emotionale mai pozitive.

Ce boala poti preveni mancand iaurt

De asemenea, degustarea iaurturilor cu vanilie a generat un puternic raspuns emotional pozitiv, sprijinind astfel concluziile cercetarilor anterioare care sustineau ca plasarea unui odorizant cu miros de vanilie in spatii cum sunt camerele de asteptare ale unui spital poate reduce agresivitatea si incuraja relatiile dintre pacienti sau dintre pacienti si personal.

Potrivit rezultatelor, consumul iaurturilor cu vanilie ii face pe oameni fericiti, in timp ce iaurturile cu un continut scazut de grasimi genereaza un puternic raspuns emotional pozitiv.

Citeste si:
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Fostul lider PSD Liviu Dragnea îl critică pe șeful DSU Raed Arafat și consideră că acesta este mânat de dorința de a conduce singur sistemul de urgență din România. Dragnea spune că...
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Fostul primar al Oradei, actualul președinte al Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, este văzut de mulți drept unul dintre cei mai valoroși liberali. Unii merg mai departe și îl văd...
Comentarii