Ce fel de iaurt trebuie sa mananci ca sa fii fericit

Joi, 19 Noiembrie 2015, ora 19:27
5097 citiri
Ce fel de iaurt trebuie sa mananci ca sa fii fericit
Foto: Ziare.com

Faptul de a fi surprins placut sau neplacut de gustul unui aliment poate schimba starea de spirit a unei persoane, potrivit unui studiu publicat in revista Food Research International.

Pentru a ajunge la aceste concluzii, o echipa de cercetatori din Olanda, Austria si Finlanda a recurs la patru tehnici diferite pentru a masura raspunsurile emotionale la anumite produse alimentare si a testa ce efecte emotionale au diferite tipuri de iaurt asupra participantilor, arata Medical News Today.

In cadrul testului, trei grupuri de cel putin 24 de participanti au primit fiecare pentru degustare doua iaurturi, apartinand aceleiasi marci, prezentate in acelasi fel, dar cu arome si continut de grasime diferite.

Cum alegi cel mai bun iaurt. De ce este periculos cel cu fructe si ce poti sa ii dai copilului tau Interviu cu un nutritionist

Echipa a constatat ca preferinta sau familiaritatea cu un produs nu a avut niciun efect asupra emotiilor unei unei persoane. In schimb, cercetatorii au observat o schimbare de atitudine din partea subiectilor dupa gustarea produselor respective, ceea ce i-a condus la concluzia ca faptul de a fi placut surprins sau dezamagit cu privire la un produs alimentar pare sa influenteze starea de spirit.

Cercetatorii au analizat, de asemenea, raspunsurile senzoriale ale subiectilor la diferite tipuri de iaurturi. Astfel, daca in cazul compararii iaurtului de ananas cu cel de capsuni nu s-a inregistrat nicio diferenta de raspuns emotional, versiunile de iaurt cu un continut scazut de grasimi au generat reactii emotionale mai pozitive.

Ce boala poti preveni mancand iaurt

De asemenea, degustarea iaurturilor cu vanilie a generat un puternic raspuns emotional pozitiv, sprijinind astfel concluziile cercetarilor anterioare care sustineau ca plasarea unui odorizant cu miros de vanilie in spatii cum sunt camerele de asteptare ale unui spital poate reduce agresivitatea si incuraja relatiile dintre pacienti sau dintre pacienti si personal.

Potrivit rezultatelor, consumul iaurturilor cu vanilie ii face pe oameni fericiti, in timp ce iaurturile cu un continut scazut de grasimi genereaza un puternic raspuns emotional pozitiv.

Quarterly Report - Editia 4

Noi reguli privind exproprierile. Vor fi posibile și dacă scopul ține de "interes strategic" pentru "industria națională de apărare"
Noi reguli privind exproprierile. Vor fi posibile și dacă scopul ține de "interes strategic" pentru "industria națională de apărare"
Guvernul a aprobat joi, 30 mai, o ordonanță de urgență care prevede că Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului poate iniţia şi desfăşura proceduri de expropriere pentru...
Sute de candidaţi la alegerile europarlamentare din iunie, verificați dacă au colaborat cu Securitatea. Concluziile CNAS
Sute de candidaţi la alegerile europarlamentare din iunie, verificați dacă au colaborat cu Securitatea. Concluziile CNAS
214 candidaţi la alegerile europarlamentare au fost verificați de Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii și în cazul lor au fost emise adeverinţe că nu au colaborat cu...
#iaurt vanilie fericire, #consum iaurt vanilie fericire, #legatura iaurt vanilie fericire , #iaurt
Comentarii