Cum sa eviti imbatranirea gatului

Joi, 19 Mai 2011, ora 18:37
8370 citiri
Cum sa eviti imbatranirea gatului

Face parte din natura umana sa lasi lucrurile pana pe ultima suta de metri si sa uiti ca trebuie sa ai grija de sanatatea ta pana in momentul in care te imbolnavesti. La fel se intampla si cu procesul de imbatranire, multe femei uita ca trebuie sa previna acest lucru si incep sa faca tratamente cand deja este putin tarziu.

Cateodata, insa, s-ar putea sa fie prea tarziu, mai ales cand este vorba de zone delicate ale corpului, precum gatul, care are mai putine glande sebacee, ceea ce inseamna ca se deshidrateaza mai repede. Asa ca, potrivit Hello Magazine, trebuie sa il ingrijesti inainte sa inceapa sa imbatraneasca.

Ingrijire de baza

Fata ta nu se opreste la linia maxilarului, cum nici ritualul tau de infrumusetare nu trebuie sa o faca. Pornind de la demachiere pana la aplicarea cremelor hidratante, toate procedeele trebuie extinse si la zona gatului, atat cat tine decolteul, aceasta parte a corpului fiind la fel de expusa ca si pielea tenului.

Este mai tarziu decat ai crede

Cam in acelasi timp in care apar primele mici riduri din jurul ochilor, care de multe ori sunt puse pe seama unei expresii faciale mai pronuntate, incepe si pielea gatului sa isi piarda din elasticitate. Atunci este neaparata nevoie sa apelezi la creme si tratamente care sa incetineasca procesul.

Postura conteaza

Una dintre cele mai bune metode de a preveni ridurile premature de la nivelul gatului este sa ai grija la modul cum stai. Daca petreci ore intregi in fata unui computer, ai grija ca ecranul acestuia sa fie pozitionat la inaltimea corecta. Evita de asemenea sa tii telefonul mobil intre ureche si umar atunci cand ai mainile ocupate, prin a-ti procura un dispozitiv handsfree.

Atentie sporita trebuie acordata si atunci cand iti alegi perna: daca dormi pe o parte, alege una suficient de groasa incat sa compenseze distanta dintre umar si cap, iar daca dormi mai mult pe spate, alege o perna mai moale.

Important este sa nu pui o presiune prea mare pe gat si sa mentii o linie cat mai dreapta intre acesta si coloana vertebrala.

Secrete chirurgicale

In general, chirurgii efectueaza operatii in care sa trataze atat fata cat si gatul, dar mai nou din ce in ce mai multe femei aleg sa isi opereze doar partea de jos a chipului, pornind de la barbie si continuand, bineinteles, cu gatul. Aceste proceduri corecteaza pielea lasata si iti confera niste trasaturi mai ferme, fara sa afecteze forma ochilor, a nasului sau a gurii.

Cel mai bine este sa apelezi la asa ceva inainte ca semnele de imbatranire sa devina prea vizibile. Problema este ca operatia nu este foarte ieftina, iar umflaturile de dupa te vor tine in casa pentru urmatoarele 10 zile. Rezultatele cele mai evidente incep sa apara abia dupa a treia sau a patra luna de la preocedeu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cristian Popescu - Piedone, avans considerabil față de ceilalți candidați la Primăria Capitalei, conform ultimului sondaj de opinie
Cristian Popescu - Piedone, avans considerabil față de ceilalți candidați la Primăria Capitalei, conform ultimului sondaj de opinie
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#gat imbatranit prevenire, #piele gat tratament, #piele gat tanara, #piele frumoasa , #imbatranire