Cum te asiguri ca imbatranesti frumos?

Duminica, 18 Aprilie 2010, ora 18:16
3952 citiri
Cum te asiguri ca imbatranesti frumos?
Foto: care2

Multe persoane se intreaba cum sa fie cat mai fericite si mai sanatoase pentru restul vietii. Toti am vrea sa traim 100 de ani, iar unii dintre noi imbatranesc mai frumos decat altii.

Care este diferenta dintre o persoana care se simte plina de energie si la varsta a treia si o persoana ursuza, care tot timpul este suparata? Oamenii de stiinta spun ca modul de abordare a vietii este cel care face diferenta. Citeste in continuare ce trebuie sa faci pentru a imbatrni frumos.

Studiile facute asupra procesului de imbatranire au demonstrat ca modul in care imbatranim depinde de alegerile personale pe care le luam in viata, aminteste Care 2.

In primul rand trebuie sa afli ceea ce te face pe tine fericit. Fericirea stimuleaza sistemul imunitar si ajuta la reducerea stresului. Implicarea in activitati ce te bucura, daca stai in compania unor oameni placuti, atitudinea pozitiva si optimismul sunt legate de longevitate.

De asemenea, pentru a avea o viata fericita, este bine sa privesti spre viitor, in loc sa stai sa regreti greseli din trecut si sa iti plangi de mila in fiecare zi.

Problema este ca nu multe persoane stiu ce le face fericite. In acest caz, persoana respectiva trebuie sa isi analizeze de aproape starea de spirit pentru cateva zile, sa noteze momentele in care se simte fericit si apoi sa vada ce anume i-a provocat aceasta stare.

Nu presupune ca esti constient de ceea ce te face fericit, uneori acestea pot fi doar clisee.

"Oamenii cred ca daca se pensioneaza si joaca golf toata ziua, vor fi fericiti, dar cand o fac nu este la fel cum au crezut", spune Ken Robbins, psihiatru la Universitatea Wisconsin.

Creierul uman iubeste noul. A fi tot timpul interesat de ceea ce este nou in viata ta si incercarea acestui lucru este legat de o imbatranire sanatoasa si frumoasa. Incearca exercitii fizice noi, asculta muzica generatiilor mai tinere, chiar daca esti de parere ca nu o sa iti placa, s-ar putea sa ramai surprins.

Cum sa incetinesti imbatranirea

Petrece cat mai mult timp in prezenta prietenilor apropiati, in loc sa stai de vorba cu oameni rautaciosi, care toata ziua nu fac altceva decat sa barfeasca. Este adevarat ca timpul petrecut singur este benefic pentru propria persoana, insa uneori poti folosi acest timp intr-un mod util si sa te rasfeti.

Specialistii spun ca traim mai mult si mai bine, daca ne simtim mai importanti, oameni de valoare si daca simtim ca oamenii isi vor aduce aminte de noi pentru ceea ce am facut.

De asemenea, este foarte importanta starea civila. Numeroase studii au demonstrat ca oamenii casatoriti traiesc mai mult decat cei singuri.

Diferenta exista si intre cei casatoriti si fericiti si cei casatoriti, dar nefericiti.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#modalitati imbatranire sanatoasa, #cum sa imbatranesti frumos , #imbatranire