Efectul surprinzator al renuntarii la zahar

Vineri, 06 Aprilie 2012, ora 10:11
16670 citiri
Efectul surprinzator al renuntarii la zahar

Britanica Wendy Powell, in varsta de 40 de ani, arata de 20. Secretul? Eliminarea zaharului din alimentatie.

Femeia, mama a doi copii, spune ca s-a obisnuit deja ca atunci cand se intalneste cu persoane care nu le-a mai vazut de mult timp sa i se spuna: "arati mai bine ca la 20 de ani". Si acestea nu sunt complimente gratuite. Realitatea este ca arata mult mai tanara decat ar trebui, conform varstei din buletin, aflam din Daily Mail.

In cazul ei, secretul nu consta in operatii estetice costisitoare, tratamente de intinerire, botox si diete drastice. Intinerirea este efectul renuntarii la consumul de zahar.

Wendy Powell spune ca a renuntat la dulciuri in urma cu 11 ani, intr-o perioada in care se pregatea pentru meseria de antrenor personal. A observat atunci ca se simte mai bine, iar pielea ii devenise mai neteda si mai catifelata. Motivata de aceste constatari, nu a mai consumat niciodata zahar, iar aceasta masura s-a dovedit mai buna decat orice crema anti-imbatranire. Felul in care arata si se simte astazi a meritat din plin renuntarea la zahar.

Stiinta vine in sprijinul constatarilor facute de britanica

Un studiu facut in Olanda si Marea Britanie a demonstrat ca exista o legatura directa intre cantitatea de zahar din sange si felul in care arata o persoana. Au fost incluse in studiu peste 600 de persoane, barbati si femei cu varste cuprinse intre 50 si 60 de ani. Acestora li s-a masurat nivelul zaharului din sange, apoi fotografiile au fost aratate unei comisii formate din 60 de evaluatori.

S-a constatat ca cei care aveau o cantitate mai mare de zahar in sange aratau mai in varsta decai cei care aveau o cantitate mai mica. S-a concluzionat ca pentru fiecare crestere de 1 mm/litru, varsta perceputa e mai mare cu 5 luni. Au fost luati in considerare si alti factori, cum ar fi fumatul, si chiar si in aceste conditii efectele au fost clare: zaharul imbatraneste.

Cum actioneaza zaharul? Expertii spun ca zaharul din organism se ataseaza de o proteina, creand molecule daunatoare, care reduc eficacitatea elastinei si a colagenului. Acestea sunt responsabile de aspectul tineresc al pielii.

Dermatologul Aamer Khan spune ca: "degeaba se cheltuieste o avere pe produse cosmetice daca aceasta cantitate de zahar din alimentatie este mare". Se pare ca zaharul reprezinta un dezastru pentru fata, insa raul nu se opreste aici.

Cercetatorii de la Universitatea din California spun ca zaharul este responsabil de 35 de milioane de decese pe an in intrega lume.

Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Conflictele din Alianța PNL-PSD continuă deși a mai rămas puțin timp până la primul test al alegerilor. Unii candidații care și-au dorit să intre în cursa pentru Primăria Capitalei nu...
#renuntare zahar intinereste, #efecte consum zahar, #zahar sange, #efecte zahar piele sanatate , #imbatranire