Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Poti sa arati ceva mai tanara decat esti in realitate?

Luni, 25 Februarie 2013, ora 07:43
3870 citiri
Poti sa arati ceva mai tanara decat esti in realitate?

Varsta isi pune amprenta asupra sanatatii noastre, asupra capacitatii intelectuale, a staturii si, bineinteles, asupra infatisarii. Acest din urma aspect sensibilizeaza indeosebi femeile, pentru ca ele se uita mai des in oglinda, iar oglinda nu minte.

Privita in oglinda, doamna constata ca se confirma varsta, ca arata destul de bine pentru anii ei sau ca imbatraneste mai devreme decat colegele de facultate.

Portalul Otvetin face un scurt inventar al semnelor de imbatranire a aspectului si al eventualelor masuri cu care se mai poate salva ce a ramas de salvat.

Incaruntirea

Parul alb este primul semn ca au trecut anii. Dar nu toti simt la fel trecerea anilor si nu toti incaruntesc la fel. Unii septagenari mai au culoarea din tinerete, altii incep sa albeasca inca de pe bancile facultatii. Specialistii au stabilit ca problema este ereditara si nu poate fi influentata prea mult prin modul de viata.

De altfel, incaruntirea nu este neaparat semn de batranete. Din fericire, doamnele au o solutie simpla, dar nu la medic, ci la coafor.

Cute pe gat

Pielea gatului tradeaza de multe ori varsta. Singurul remediu este hidratarea, pentru a imbunatati elasticitatea pielii. Cremele hidratante se gasesc peste tot, dar atentie: adesea contin parfumuri alergogene. Deci trebuie probate in cadrul unei perioade de incercare. Daca a rezisat crema la proba, pregateste-te sa te masezi toata viata.

Maini neigrijite

Mainile tradeaza varsta, la fel de bine ca fata sau gatul. Cine a folosit din tinerete sapunuri protectoare, va amana aspectul degradat al pielii mainii. Cine nu, va folosi aceleasi creme hidratante de mai multe ori pe zi. Bineinteles, manichiura nu tebuie nici ea neglijata.

Vestimentatie adecvata

Vestimentatia te poate pune in ridicol mai bine decat orice altceva. O rochie tinereasca nu se mai potriveste, atunci cand esti adusa putin din spate. Se impune o croiala speciala. Fireste, optiunea vestimentatiei "batranesti" poate fi adecvata varstei, dar nu te avantajeaza. Niciodata nu este mai necesara consultarea unui designer decat atunci cand ai trecut prin varsta a doua si te apropii de a treia. Costa bani, dar da rezultate.

Fardurile

Fardurile intens colorate si abundente nu avantajeaza o doamna in varsta. Chiar daca in tinerete te-au facut sclipitoare, acum nu mai ai de ce sa sclipesti. Dupa trecerea anilor, n-ai interesul sa-ti etalezi fardul, mai ales ca te poate foarte usor arunca in derizoriu.

"Parfumul bunicii"

Parfumurile de azi, spray-urile, au alte caracteristici odorizante decat cele de demult. Folosirea parfumurilor "dernier cri" intinereste prin calitatea aromei actuale, cu o singura conditie: fara excese. Ca si fardul, excesul de parfum, oricat de modern ar fi, te arunca in acelasi derizoriu.

Ridurile

Am ajuns la punctul cel mai nevralgic. Nimic nu te imbatraneste mai rau decat aparitia ridurilor si nimic nu poate fi prevenit mai bine decat aceasta aparitie. Prevenirea inseamna s-o iei din timp cu salonul de beaute, cu cremele hidratante, dar si cu o alimentaie echilibrata: multe vegetale crude, carne si grasimi putine, glucide la fel de putine.

Glucidele predispun la ingrasare si, odata ingrasata, faci riduri daca urmeazi cura de slabire. Cine a apucat sa se ingrase ori ramane gras, ori face riduri.

Pielea flasca

In aceasta categorie intra celulita, dar si cunoscutul aspect al pielii "coaja de portocala". Atat prevenirea, cat si tratamentul constau in alimentatie echilibrata cu multe cruditati, exercitii fizice, masaj, creme specifice.

Privirea obosita

Ochii incercanati, fata plictisita, fruntea incruntata nu sunt semne de tinerete, dar nici nu-i usor sa le eviti numai prin puterea vointei. Solutia sta intr-o viata sociala activa si in ceva renuntari: fumat, alcool, aditive alimentare chimice, calmante, somnifere, antinevralgice si alte medicamente care nu sunt strict neceare.

Garbovirea

Cu timpul, sistemul osos se uzeaza si incepem sa pierdem din inaltime, coloana isi schimba configuratia, articulatiile dor. Este semn ca n-am facut destul sport. Poate nu e timpul trecut. Miscarea ajuta la pastrarea siluetei. Atunci cand sistemul osos a inceput sa "scartaie", este ideala o cura, chiar mai multe cure intr-o statiune de profil.

Avem avantajul ca ne aflam printre tarile europene cel mai bine dotate de natura cu solutii naturiste: bai (Pucioasa, Sovata, Herculane, Mangalia, Felix si multe altele), namol (Techirgiol, Amara), cura de intretinere (Covasna, Moneasa, Ocna Sugatag).

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#sfaturi imbatranire frumoasa, #cum ascunzi varsta sfaturi , #imbatranire