Structura oaselor fetei tradeaza varsta

Joi, 06 Ianuarie 2011, ora 22:37
8905 citiri
Structura oaselor fetei tradeaza varsta
Foto: LiveScience

Nu doar ridurile tradeaza varsta. Un nou studiu arata ca si oasele craniene se schimba pe masura ce imbatranim, mai cu seama in cazul femeilor.

Cercetatorii americani au analizat oasele faciale in cazul unor subiecti de gen masculin si feminin, din mai multe grupe de varsta, respectiv 20 - 40, 41 - 64 si 65 si peste. S-a observat ca oasele erau diferite in functie de grupa de varsta a subiectilor, schimbarile influentand si felul in care pielea si tesutul muscular se asaza pe oase, ce poate contribui la aspectul imbatranit.

Chiar daca se stia ca si oasele se schimba pe masura ce inaintam in ani, nu se cunoastea amploarea acestui fenomen. In cadrul studiului, cei 120 de subiecti, barbati si femei, au fost analizati folosindu-se raze X.

Mai precis, schimbarile au loc mai ales la nivelul locasurilor pentru ochi, care devin din ce in ce mai mari, ochii adancindu-se, conform LiveScience. In plus, distanta dintre cea mai proeminenta parte a fruntii si varful nasului se micsoreaza pe masura ce imbatranim, in timp ce pometii vor fi din ce in ce mai putin proeminenti. Si maxilarul de jos pare sa intre la apa.

Schimbarile din zona ochilor pot atrage de la sine si aparitia ridurilor de pe frunte, putand fi motivul pentru care si laba gastei apare. Micsorarea dimensiunilor maxilarului poate duce si la aplatizarea barbiei si a unei linii mai putin definita a gatului. Nasul nu mai are atat de multa sustinere si stabilitate.

Toate oasele fetei pierd in volum pe masura ce imbatranim, iar shimbarile apar mai devreme in cazul femeilor, ceea ce se justifica prin faptul ca acestea pierd tesut osos mai repede decat barbatii, din cauza schimbarilor ce apar la menopauza.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#oasele fetei, #oase imbatranire, #semne imbatranire, #modificari oase imbatranire, #oase craniu imbatranire , #imbatranire