Cum sa eviti sa te ingrasi cand lucrezi de acasa

Marti, 21 Iulie 2009, ora 23:24
3194 citiri
Cum sa eviti sa te ingrasi cand lucrezi de acasa
Foto: virginmedia

Este foarte tentant sa lucrezi de acasa, nu? Te gandesti ca o sa scapi de minutele de graba pentru a prinde autobuzul, ca o sa uiti de aglomeratie si ca o sa stai mult mai comod. Dar te-ai gandit si la riscul de a te ingrasa?

Atunci cand lucrezi de acasa, kilogramele se depun inr-un ritm alarmant. Vei ajunge sa regreti toate gustarile atunci cand nu vei putea urca scarile foarte repede sau cand nu vei incapea in haina preferata, potrivit Advancing Women. Si la munca mananci mult, insa, acasa, frigiderul este mult mai tentant si nimeni nu este cu ochii pe tine.

Ce e de facut in cazul asta? Poti sa nu te apropii de bucatarie, adica inainte de a incepe munca sa impachetezi mancarea pentru mesele de peste zi, sa iti prepari cafeaua si sa iti pui separat bauturile. In mai putine cuvinte: sa iti inchipui ca nu ai bucatarie.

Sa recunoastem! Cei mai multi dintre noi nu vom face asa. Ne place sa lucram de acasa pentru ca adoram faptul ca putem avea acces la toate facilitatile. Ne place ca putem lua cina mai devreme sau ca ne putem intinde cateva minute pentru o mica pauza.

Insa, poti face cateva lucruri pentru a nu te ingrasa, chiar si fara sa faci din bucatarie si frigider zone interzise.

Stabileste ce mananci si la ce ora

Prepara-ti pranzul inainte de a incepe munca sau macar stabileste ce o sa mananci si la ce ora. In acest fel, nu vei fi tentat sa consumi ce ai la indemana numai pentru ca ai trecut de ora de masa.

Prepara-ti niste gustari sanatoase, astfel incat atunci cand mergi la frigider sa le iei si sa te intorci la birou. In acest fel, nu vei fi tentat sa "apuci" lucruri care sa te ingrase. Morcovii, castravetii sau telina reprezinta o gustare perfecta atunci cand nu ai timp de o masa copioasa.

Daca stii ca o sa ai foarte multa treaba, planifica-ti 5 mini-mese pe parcursul zilei. Daca la birou nu ai cum sa faci asa ceva, acasa o sa iti fie foarte usor. De exemplu, dimineata poti consuma un castron cu fructe, 2 biscuiti fara zahar cu unt de arahide la cateva ore dupa micul dejun, o supa de legume sau o salata la pranz, un iaurt cu fructe pentru mai tarziu si cativa covrigei inainte de cina.

Daca poti, atunci cand mananci, stai departe de birou pentru a te concentra asupra produselor alimentare. In caz contrar, te poti trezi ca ai mancat, insa sa nu realizezi ca ai facut-o. Daca nu te concentrezi asupra mesei, exista posibilitatea sa vrei sa mananci din nou.

Atunci cand lucrezi de acasa, ia in calcul posibilitatea de a nu cumpara anumite produse care pot fi deosebit de periculoase daca le ai toata ziua in preajma ta. Ciocolata, prajiturile sau bomboanele trebuie sa stea departe de casa ta, altfel vei fi tentat sa iei cate o bucatica prea des.

Fa exercitii

Faptul ca stai toata ziua in casa, fara niciun pic de miscare, nu este deloc favorabil organismului tau. O data la jumatate de ora ridica-te de pe scaun si fa putina miscare. Profita de ocazia ca nu o sa te vada nimeni ca te intinzi si fa-o cat mai des. Seara, fa exercitii timp de cateva minute pentru a arde din calorii.

Nu sta imbracat prea lejer, sub nicio forma in pijamale. Poarta ceva lejer, insa intr-un mod inteligent. Hainele prea comode te vor trage catre somn si nu vei ramane concentrat.

Respecta orele de program. Daca se intampla o data sau de doua ori sa muncesti pana tarziu este in regula, insa nu trebuie sa devina o obisnuinta.

De asemenea, respecta orele de somn. Unele studii au aratat ca, daca intr-o seara nu dormi orele necesare, a doua zi o sa mananci mai mult.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#lucrat de acasa, #birou acasa munca, #organizare munca acasa , #ingrasare