Cum sa te simti plin de energie

Duminica, 16 Noiembrie 2008, ora 07:58
2623 citiri
Cum sa te simti plin de energie

O dieta buna va poate asigura energie, daca respectati cateva reguli de aur. In primul rand trebuie sa faceti rost de o lista cu alimente sanatoase, care nu ingrasa.

O alta regula de aur pentru a fi plin de energie este sa fiti grijulii fata de gustarile pe care le luati in timpul zilei. Feriti-va de chipsuri si ciocolata. Cat despre sport, n-ar fi rau sa ajungeti la performanta de a exersa 30 de minute pe zi, relateaza Evenimentul Zilei.

1. Dintre alimentele sanatoase, alegeti-le in special pe cele care va plac, dar nu exagerati. Regula trebuie sa fie cu atat mai stricta cu cat este vorba despre alimente foarte calorice. Spre exemplu, dintr-un cub de unt mancati doar o jumatate, iar dintr-o prajitura numai un sfert. La fel de important este sa nu sariti peste mese. Cu cat veti fi mai infometati cu atat veti manca mai mult.

2. Chipsurile si celelalte produse de rontait cu numar mare de calorii trebuie inlocuite cu masline, mere, morcovi sau un iaurt. O punga de chipsuri sau un baton de ciocolata va ofera energie pe moment, dar pe termen lung va fac sa va simtiti obositi.

3. Mai bine exersati in aer liber decat la sala. Faceti miscare de trei-patru ori pe saptamana, cel putin 30-45 de minute. Daca nu ati facut sport de mult timp, ar fi bine sa consultati medicul de familie. Acesta va poate face o electrocardiograma, va poate lua pulsul si tensiunea. Cand sportul va deveni rutina, organismul se va revigora.

4. Mergeti devreme la culcare. Somnul este un leac universal, de aceea medicii va sfatuiesc sa dormiti cat mai mult. In fiecare noapte este bine sa va faceti necesarul de sapte-opt ore de somn. Cei care adorm dupa 12 noaptea tind sa se simta epuizati a doua zi de dimineata.

5. Petreceti timp cu cei dragi. Stresul este una dintre primele cauze ale oboselii cronice. Chiar daca grijile sunt inevitabile, ceea ce puteti face pentru a reduce anxietatea este sa va organizati bine. Doar asa puteti razbi! Mai mult, o sa va ramana timp si pentru distractii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
România are peste 242.000 de clădiri publice al căror consum este peste 200-250 kWh/metrul pătrat, iar media recomandată la nivel european este de 140kWh/metrul pătrat, se arată într-un...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#dieta, #energie, #gustari, #chipsuri, #morcovi, #Mere, #somn, #miscare , #ingrasare