De asta ne ingrasam de Sarbatori. Ce poti sa faci ca sa nu mai iei in greutate

Marti, 31 Decembrie 2019, ora 07:16
13692 citiri
De asta ne ingrasam de Sarbatori. Ce poti sa faci ca sa nu mai iei in greutate

Probabil nu e om care sa nu ia in greutate de Sarbatori. Partea rea e ca studiile arata ca acestea kilograme sunt foarte greu, daca nu imposibil de dat jos in perioada urmatoare. Cei mai multi dintre noi le caram cu noi inca o bucata buna de timp.

O cercetare recenta a aratat si de ce se intampla sa ne ingrasam in aceasta perioada: varietatea bucatelor. Studiul, citat de Science Alert, a aratat ca tindem sa mancam mai mult atunci cand avem pe masa mai multe tipuri de bucate. Daca am limita optiunile, am manca mai putin.

In cadrul cercetarilor, subiectii au mancat, in timp ce impodobeau bradul de Craciun, mai multa ciocolata, atunci cand intr-un bol erau mai multe varietati. Cand bolul era umplut cu ciocolata de un singur fel, au consumat simtitor mai putin.

Se pare ca pe masura ce mancam, apetitul scade daca avem in fata doar mancare de un anumit tip, cu acelasi gust, culoare si textura. Cand peisajul e mai divers si incercam din toate, si apetitul e mai greu de potolit, pentru ca intervine surpriza.

Ce putem face e sa consumam un singur aliment la masa, un singur fel de mancare. Ne vom satisface toate poftele, dar pe rand, fara sa exageram.

Iar daca incercam sa mancam mai multe fructe, de exemplu, secretul e sa punem pe masa cat mai multe tipuri. Vom fi tentati sa mancam mai mult de un fruct.

Citeste si Iata dovada ca stresul chiar ingrasa! Experimentul care nu lasa loc de interpretari

A.P.

Articolul face parte din campania Ziare.com Tu stii ce mananci?- o campanie de informare si constientizare a importantei de a cunoaste ce mancam si a impactului pe care il au anumite alimente sau ingrediente asupra sanatatii noastre.

De ce este important ca pe fiecare produs sa existe lizibil o lista cu toate ingredientele continute, dar si cu orice alt element (tip de procesare, ambalare etc.) care ne-ar putea afecta sanatatea?

Ce inseamna ingredientele sau mentiunile trecute pe eticheta? Ce spun studiile despre impactul diferitelor alimente sau ingrediente asupra sanatatii? Sunt intrebari la care vom raspunde in cadrul acestei campanii.

Daca aveti si voi intrebari sau vreti sa ne semnalati nereguli pe care le intalniti in magazinele din care va faceti cumparaturile, trimiteti un mail pe adresa viatasanatoasa@ziare.com.

Fiti parte din aceasta campanie, care militeaza pentru o viata sanatoasa!

Citeste si:
Adevărata problema a desemnării generalului Ciucă ca premier. „Nu cred că va putea pune nici măcar un singur secretar de stat ales cu mâna sa”
Adevărata problema a desemnării generalului Ciucă ca premier. „Nu cred că va putea pune nici măcar un singur secretar de stat ales cu mâna sa”
Deși am părăsit serviciul militar activ acum 18 ani și deși am fost și înainte de acel serviciu, dar și pe timpul lui și altceva decât doar un simplu ofițer de comandă și de stat...
Un guvern minoritar ar agrava criza românească
Un guvern minoritar ar agrava criza românească
Propunerea de guvern minoritar cu ex-ministrul apărării, Ciucă, în frunte, nu e decât încă o nouă tergiversare a soluționării crizei guvernamentale și, implicit, a crizei de stat...
Sursa: Ziare.com