Ziare.com

Muncile casnice te pot ingrasa, afirma cercetatorii

Joi, 24 Octombrie 2013, ora 22:20

   

Muncile casnice te pot ingrasa, afirma cercetatorii
Cei care au multe treburi casnice de rezolvat se bazeaza adesea pe aceste activitati pentru a tine departe kilogramele in plus. O ultima cercetare in domeniu arata insa ca ele pot avea un efect invers.

Conform unui nou studiu facut in Irlanda de Nord, activitatile casnice nu sunt tocmai indicate pentru a ramane intr-o forma fizica buna, scrie Men's Health.

Oamenii de stiinta au studiat activitatea a 5.000 de persoane si au observat ca atunci cand ele au muncit prin casa au facut o activitate fizica moderata in proportie de peste 35%.

Surprinzator este ca riscul de a acumula mai multe kilograme nedorite creste odata cu marirea perioadei pe care o petrecem facand asemenea activitati casnice. Expertii sunt de parere ca persoanele cu o greutate mai mare percep munca din casa drept o activitate fizica intensa.

Totusi, ea solicita grupe mici de muschi, efectul exercitat asupra metabolismului nefiind unul mare. De exemplu, dupa ce dam cu aspiratorul, putem simti o durere musculara, insa ea nu este determinata de activitatea fizica intensa.

Totusi, activitatea casnica are si anumite avantaje. Un studiu din 2012, publicat in revista de profil "Circulation", arata ca 2,5 ore petrecute astfel acasa, in fiecare saptamana pot reduce inflamatia din corp.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 625 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor