Cauze mai putin cunoscute ale ingalbenirii dintilor

Duminica, 29 August 2010, ora 16:19
6363 citiri
Cauze mai putin cunoscute ale ingalbenirii dintilor
Allaboutyou

Cafeaua si tigarile sunt principalii vinovati de ingalbenirea dintilor. Insa pe langa acestea exista si alte cauze, mai putin cunoscute, care determina aparitia unor pete pe dinti si, ulterior, ingalbenirea lor.

Iata care sunt acestea, potrivit aolhealth.com.

1. Medicamentele

Este vorba de unele antibiotice sau medicamente luate in mod abuziv. Tetraciclina poate ingalbeni dintii la copii, iar un derivat al ei, minociclina, poate cauza aparitia unor pete permanente la adulti. De asemenea, si unele antihistaminice pot afecta albul danturii. De aceea, atunci cand se poate, desigur, inlocuieste medicamentele cu alternative naturiste.

2. Fluorul in exces

In general aceasta substanta este buna pentru dintii tai insa, intr-o cantitate prea mare, ea poate sa determine aparitia unor pete. Desi se intampla rar, oamenii pot lua prea mult fluor din apa cu concentratii mari ale acestuia sau folosind prea multa pasta de dinti. Indicat este ca, atunci cand te speli pe dinti, sa nu pui mai mult de o cantitate comparativa cu marimea unui bob de mazare.

3. Mostenirea genetica si imbatranirea

Ambii factori joaca un rol important in aspectul danturii. Unele persoane au dinti albi si stralucitori si la 50 de ani, fara sa ii trateze special, doar ingrijindu-i. Si asta datorita mostenirii gentice. Odata cu inaintarea in varsta, cele mai multe persoane pierd insa din intensitatea si luminozitatea albului deoarece smaltul se subtiaza.

4. Obturatia de canal

Aceasta procedura nu numai ca poate fi si dureroasa, dar, in timp, duce la ingalbenirea mai rapida a dintelui in cauza.

5. Bauturile inchise la culoare

Cafeaua si ceaiul sunt deja recunoscute ca avand un efect de ingalbenire, insa ce se stie mai putin este ca, in general, toate bauturile inchise la culoare, cum ar fi sucurile de fructe, vinul rosu, sosul de soia si chiar berea pot lasa urme.

Pentru a atenua acest efect clateste-te de fiecare data dupa ce bei unul din aceste lichide. De asemenea, poti sa bei ajutandu-te de un pai (in acest mod bautura nu mai vine in contact direct cu dintii).

6. Fructele colorate

Afinele, merisoarele, murele si alte fructe intens colorate iti pot lasa pete pe dinti. Spala-te cat mai repede dupa ce le-ai consumat.

7. O igiena orala incorecta

Daca nu te speli pe dinti asa cum trebuie (cel putin de doua ori pe zi, cu miscari circulare si cel putin trei minute de fiecare data) si nu folosesti ata dentara macar o data pe zi, iti vei accentua riscul si ritmul de ingalbenire a dintilor.

Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#cauze mai putin cunoscute ingalbenit dinti, #cauze ingalbenit dinti, #cauze pete dinti , #ingrijire corp