Ce poate face chirurgia plastica de varf si cat costa ea in SUA

Sambata, 06 Aprilie 2013, ora 20:34
4147 citiri
Ce poate face chirurgia plastica de varf si cat costa ea in SUA
foto: infoniac

Chirurgia plastica, destinata in mare masura celor dornici sa-si imbunatateasca infatisarea, este o afacere de prim rang pe plan global. Numai in Statele Unite, cifra de afaceri a acestei activitati atinge anual impresionanta suma da 10 miliarde de dolari.

Valoarea este impresionanta, daca ne gandim ca atat a cerut Ciprul (deocamdata), pentru a-si imbunatati situatia financiara. Metaforic vorbind, daca americanii ar renunta la operatiile estetice, Ciprul ar fi salvat.

Lifting total

Liftingul total se aplica pe intreg corpul, indeosebi pentru cei care au scapat de obezitate si, slabind, s-au pomenit cu pielea zbarcita si atarnanda, scrie infoniac.

Se incepe cu o operatie de liposuctie, dupa care chirurgul indeparteaza portiunile excedentare din piele. Spitalizarea esste aproape inevitabila.

In America, pretul mediu al unei asemenea interventii este de 20.000 dolari, la care se adauga si costurile spitalizarii, care poate dura cateva zile.

Implanturile de par

Tehnica implantului de par pentru persoanele cu chelie consta in introducerea de noi foliculi de par, la nivelul scalpului. In momentul cand acesti noi foliculi se integreaza in piele, ei devin parte a capului si incep sa produca par real.

Parul astfel crescut se comporta normal, poate fi pieptanat sau spalat, chiar si vopsit, daca este cazul. Costul mediu al operatiei ajunge la 4.700 dolari, iar spitalizarea de obicei nu este necesara.

Se practica si implantul de par la nivelul sprancenelor, in care caz fireste costurile sunt mai scazute.

Liftingul fetei

Chirurgia plastica a pielii pe fata este folosita astazi in Statele Unite de cel putin 100.000 persoane anual, dar unitatile specializate sunt pregatite pentru a o practica in toate tarile dezvoltate, inclusiv in Romania.

Scopul priveste inlaturarea ridurilor, a portiunilor de piele care "atarna" si redarea unui aspect intinerit al intregii fete. Costul mediu se ridica la 6.300 dolari. Pentru un lifting numai pe frunte, se percep 3.000 dolari.

Liftingul genunchilor si al coapselor

Operatia consta in liposuctia necesara la nivelul genunchiului si al coapsei, inclusiv indepartarea prisosului de piele. Intrucat, in urma interventiei, ramane o cicatrice, chirurgul are grija ca incizia sa fie cat mai redusa si efectuata in partea superioara a coapsei, care ramane sub haine.

Executata cu multa abilitate, operatia poate da o noua alura, de invidiat, intregului picior. Costul mediu se ridica la 4.500 dolari, la care se adauga si spitalizarea, daca este prescrisa de medic.

Abdomenul

Chirurgia plastica te poate scapa de "burta", indepartand grasimea si pielea de prisos. Abdomenul recapata astfel aspectul elastic si strans din tinerete. Chirurgul practica o incizie orizontala in partea inferioara a abdomenului sau chiar in zona inghinala, iar in final executa o cusatura, ale carei urme vor ramane in mod inevitabil.

Indepartarea unei suprafete mari a pielii poate determina chirurgul sa reconstituie si un ombilic. Pacientul insa trebuie sa-si adopte modul de viata, astfel incat sa evite refacerea "burtii".

Pretul mediu al operatiei este de 5.200 dolari, unde iarasi se adauga unele cheltuieli de spitalizare, aproape inevitabile in acest caz.

Chirurgia sanilor

Astazi, cea mai praticata forma a chirurgiei plastice in lume priveste sanii femeilor, iar raspandirea ei se datoreaza inventiei implantului cu silicon. Dar si in cazul sanilor se pot face operatii de reducere a dimensiunilor daca este cazul.

Pretul, chiar si mediu, depinde de stituatie. In SUA, micsorarea sanilor costa 4.500 dolari, implantul circa 3.500, iar in cazul cand doamna s-a razgadit si doreste sa renunte la implant, va mai scoate din poseta inca 2.300 dolari.

Chirurgia feselor

Atunci cand fesele nu mai incap in blugi, chirurgul poate modela un "fund brazilian". Costa 4.500 dolari, dar pentru a ajunge la o forma perfecta, nu este suficienta eliminarea excesului de grasime. Medicul poate lucra mai adanc, remodeland complet profilul feselor.

Si pentru cazul feselor insuficient dezvoltate, exista o tehnologie a implantului, destul de delicata, intrucat fesele sunt mai solicitate cand stai pe scaun, decat sanii.

Chirurgia bratului

Din cauza varstei sau dupa un proces de slabire, pielea de pe antebrat poate ajunge sa atarne in stilul "aripii de liliac". Operatiunea nu este foarte complicata, costul mediu atinge 3.800 dolari, iar rezultatele pot fi excelente, in cazul in care chirurgul plaseaza incizia astfel incat cicatricea sa ramana bine mascata.

Altfel, bluza fara maneci nu va fi prea recomandata in viitor.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#operatii estetice, #chirurgie plastica, #chirurgia sanilor silicon , #ingrijire corp