Ce poti face ca sa nu-ti mai cada parul

Duminica, 04 Septembrie 2011, ora 08:01
47272 citiri
Ce poti face ca sa nu-ti mai cada parul

Uneori, factorii care produc caderea parului sunt in afara sferei tale de control, cum ar fi schimbarile hormonale, genetice sau bolile cronice. Alteori, insa, parul poate deveni din ce in ce mai fragil, subtire si sensibil, cazand treptat, insa ai putea sa actionezi.

Daca esti suficient de atent cu corpul tau, vei observa aceste mici schimbari si vei gasi solutii. Iata ce te sfatuieste Everyday Health:

Schimba-ti coafura

Anumite accesorii pentru par, cum ar fi elasticele, clestii si agrafele, iti pot rupe firele sau le pot tine prea strans legate, fapt ce afecteaza radacina acestora cu timpul si le face sa cada. Cozile de cal, impletiturile si cocurile pot creea si ele o presiune nedorita, asa ca ai grija sa ai o coafura cat mai lejera cu putinta zi de zi, si sa le pastrezi pe cele complicate pentru ocazii speciale, unde nu iti supui podoaba capilara la torturi mai mult de 2-4 ore.

Consuma mai mult fier

Deficitul de fier poate cauza caderea parului, asa ca un set de analize este binevenit atunci cand observi ca te confrunti cu aceasta problema. Trebuie sa iei anumite suplimente, recomandate de medic, sau sa mananci mai multe produse bogate in fier, precum scoicile, spanacul, semintele de dovleac, fasolea sau cerealele fortifiate.

Sub nicio forma nu trebuie sa iei pastile fara sa intrebi un specialist, caci prea mult fier iti poate face rau.

Nu iti pieptana parul prea mult

Dermatologii spun ca pieptanatul in exces, asa cum se recomanda in trecut, sa treci peria de 100 de ori consecutiv prin par, nu este de dorit, fiind chiar nesanatos.

De multe ori, cea mai buna modalitate de a-ti ajuta parul sa-si revina este sa actionezi asupra sa cat mai putin cu putinta.

Mergi la specialist pentru o analiza clara

Uneori este destul de greu sa-ti dai singur seama de ce te confrunti cu problema caderii parului, asa ca cea mai sigura metoda este sa mergi la medic, acesta analizand toate datele si stabilind diagnosticul corect.

De aici pana la vindecare nu mai poate fi un drum foarte lung. In caz contrar, risti sa te tratezi pentru ceva ce nu ai si sa nu rezolvi problema, sau sa mai apara si altele pe parcurs.

Lasa parul sa se usuce natural

Caldura de la aparatul de uscat parul iti poate deteriora firele si sa le faca mai predispuse la rupere, asa ca cel mai bine este sa-l lasi sa se usuce natural dupa ce faci baie. Astfel nu mai fortezi lucrurile si limitezi stresul la care este supusa podoaba ta capilara.

Ia suplimente de biotina

Biotina face parte din randul vitaminelor B si este o substanta extrem de benefica pentru par. Daca dieta ta este deficitara din acest punct de vedere, firele de par se vor subtia, vor incepe sa cada si in curand vei vedea ca te paste chelia.

Vorbeste cu medicul, acesta determinand exact cauza si putand prescrie anumite suplimente.

Consuma mai multe proteine

Pentru un par frumos si sanatos, corpul tau are nevoie de cat mai multe proteine, astfel incat ciclul de regenerare sa functioneze ca la carte. Consuma mai multe oua, cereale, peste, nuci, seminte si fasole.

Samponeaza mai putin

Cand oamenii isi samponeaza parul, au impresia ca au mare grija de acesta si ca ii fac bine, dar nu acesta este cazul intotdeauna. Daca faci asta in fiecare zi poti produce mult rau. Parul ud este mai elastic decat cel uscat, asa ca se poate rupe mai repede, pe langa faptul ca se subtiaza teribil de la atatea chimicale care actioneaza frecvent asupra lui.

Foloseste produse cu ingrediente delicate

Atunci cand iti cumperi produsele de intretinere a parului, alege-le pe cele mai blande dintre ele, caci un sampon prea dur iti va usca scalpul peste masura, va cauza matreata si va duce la pierderea firelor capilare.

Cumpara totul cat mai natural cu putinta si nu folosi nimic in exces.

Tunde-te in mod regulat

Parul cade adesea din cauza ca este deteriorat si se rupe din cauza ca varfurile se incurca intre ele. De aceea este nevoie sa mergi in mod regulat la salon pentru a-ti taia partea care deja este imbolnavita, astfel incat sa eviti caderea intregului fir.

Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Klaus Iohannis, președintele României a transmis, vineri, 29 martie, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că România va rămâne profund implicată în procesul de adaptare...
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
#cadere par, #cadere par solutii, #par deteriorat cauze, #par deteriorat remedii , #ingrijire corp