Ce te faci cu buzele uscate?

Marti, 20 Septembrie 2011, ora 13:47
8232 citiri
Ce te faci cu buzele uscate?

Buzele noastre, atat de expuse la soare, vant si alti iritanti, nu au glande sebacee care sa le tina in permanenta moi si umede si nici nu contin melanina - pigmentul din pielea noastra care ne permite sa ne bronzam si ofera un grad de protectie impotriva soarelui.

In aceste conditii, nu este de mirare ca buzele pot deveni uscate si crapate, ca pielea veche de pantofi. Daca doriti sa va mentineti buzele sanatoase, oferiti-le protectie.

Iata cativa pasi absolut necesari pentru realizarea acestui lucru, prezentati de WikiHow:

1. Folositi balsamul de buze - indicat in acest sens fiind un balsam natural, cum ar fi, de exemplu, ceara de albine, ce se gaseste in farmacii. Pentru a fi eficient, utilizati-l intodeauna cand iesiti afara.

Alte remedii naturale, la fel de eficiente ar fi untul de cacao, uleiul de masline, vaselina simpla sau capsulele de vitamina E.

2. Umeziti din interior - daca buzele dumneavoastra sunt in mod continuu uscate, consumati opt pahare de 250 ml de apa pe zi. Chiar daca acest lucru nu va impiedica uscarea buzelor, totusi va face ca fenomenul sa nu se agraveze.

3. Scapati de ciuperci - daca aveti pete albe in gura, iar colturile buzelor sunt crapate sau uscate, s-ar putea sa aveti o stomatita candidozica, cauzata de suprapopulatia de ciuperci. Pentru a scapa de acestea, folositi gel cu micanazol.

4. Consumati alimente bogate in vitaminele complexului B - in acest sens sunt indicate alimente cum ar fi carnea, pestele, cerealele simple, alunele si legumele verzi.

5. Evitati sa va umeziti buzele - saliva contine enzime digestive, care usuca tesuturile.

6. Aplicati balsam cu factor de protectie solara (FPS), cu cel putin 15 minute inainte de a iesi la soare.

7. Folositi un umidificator in incaperea in care dormiti - acest lucru ajuta, in cazul in care aerul este foarte uscat.

Eveniment Quarterly Report

România se alătură demersurilor de a condamna implicarea Rusiei în procese politice și electorale din alte țări
România se alătură demersurilor de a condamna implicarea Rusiei în procese politice și electorale din alte țări
Ministerul Afacerilor Externe se alătură Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în demersul de a expune public şi a condamna încercările repetate ale Federaţiei Ruse de...
PNL a aderat la Uniunea Democrată Internațională. ”Trebuie să fim unite în apărarea liberalismului şi valorilor democratice”
PNL a aderat la Uniunea Democrată Internațională. ”Trebuie să fim unite în apărarea liberalismului şi valorilor democratice”
Partidul Naţional Liberal a aderat la Uniunea Democrată Internaţională, decizia fiind luată, în unanimitate, la Reuniunea executivă a organizaţiei care a avut loc la Washington, a anunţat,...
#ingrijire buze, #buze uscate, #tratament buze, #sfaturi buze, #remedii uscaciune buze , #ingrijire corp