Ce trebuie sa stii despre paduchi

Joi, 01 Septembrie 2011, ora 18:48
24578 citiri
Ce trebuie sa stii despre paduchi

Paduchii sunt acei paraziti care sug sange si traiesc in parul oamenilor, foarte aproape de scalp. Stii cum sa-i identifici pe ei si ouale acestora, cum sa-i elimini si cum sa te feresti de ei?

Potrivit Everyday Health, ei se hranesc de cateva ori in decursul a 24 de ore, dar pot supravietui si o zi sau doua fara mancare. Sunt extrem de contagiosi si ii iei daca obisnuiesti sa stai foarte aproape de cei cu care interactionezi, printre care se pot afla si persoane deja infestate. Poti sa te trezesti cu acesti musafiri nepoftiti si daca folosesti prosopul, peria sau hainele altcuiva.

Adultii au 2-3 mm in lungime, aproximativ cat o samanta de susan. Sunt albi spre gri si au sase picioare, fiecare cu cate o gheara. Puii sunt si mai albi si mici, putand fi confundati cu matreata cand raman pe pieptene.

Muscaturile apar pe scalp, ceafa si chiar umeri, simtind o senzatie de mancarime si uneori cruste, atunci cand zona se infecteaza. Daca ai senzatia ca ceva se misca pe capul tau, ca te irita si ca ai dificultati in a dormi noaptea, inseamna ca este cel mai probabil sa ai paduchi.

Copiii care merg la gradinita si camin, prescolarii si cei din clasele elementare sunt cei mai predispusi, mai ales fetele, caci ele isi impart mai des bunuri personale. Igiena personala nu are nimic de-a face cu aparitia paduchilor, caci acestor vietati chiar le place curatenia.

Daca ai o banuiala, foloseste un pieptene cu dinti foarte fini si paduchii vor ramane prinsi in acesta. Apoi foloseste sampoane si tratamente speciale, dupa ce ai consultat medicul care a atestat problema si ti-a propus o metoda de tratare.

Trebuie sa ai grija sa nu folosesti ce ai tu impresia ca ar putea functiona, caci anumite solutii speciale pentru paduchi pot produce inflamatii pe o piele mai sensibila. Apoi spala-ti toate hainele si asternuturile pentru a preveni reaparitia lor, aspira prin casa si schimba-ti periile si alte accesorii de par sau curata-le foarte bine, de preferinta cu alcool.

Daca nu cunosti bine o persoana, nu iti imparti bunurile cu ea si nu sta pe canapele, perne si paturi straine, in care nu ai incredere.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#paduchi tratament, #paduchi prevenire, #paduchi cauze, #paduchi sfaturi, #cum scapi paduchi , #ingrijire corp