Ziare.com

Cel mai bun moment pentru a face un control al sanilor

de Andreea Ghinea
Miercuri, 09 Februarie 2011, ora 16:00

   

Cel mai bun moment pentru a face un control al sanilor
Foarte multe femei mor in fiecare an din cauza cancerului la san. In acelasi timp multe din aceste femei ar putea depista din timp cancerul la san daca si-ar face singure un control al sanilor. In cadrului unui astfel de control o femeie poate descoperi anumite umflaturi sau iritatii si poate merge din timp la medic.

In mod ideal, femeile trebuie sa inceapa sa faca aceste controale ale sanilor de la varsta de 20 de ani, iar aceasta practica ar trebui sa dureze pe tot parcursul vietii. De asemenea, tot de la 20 de ani o femeie trebuie sa inceapa sa faca controale periodice la un medic special, te sfatuieste eHow.

Cel mai bine este sa faci un astfel de control al sanilor in fiecare luna. Aceasta frecventa permite femeilor sa familiarizeza cu sanii si sa depisteze din timp anumite probleme.

De asemenea, aceste controale trebuie sa se faca la doua trei zile dupa ciclu menstrual. Inainte si in timpul ciclului menstrual sanii se umfla si devin sensibili la atingere, facand ca rezultatul controlului sa nu fie exact.

Ce s-ar putea sa nu stii despre cancerul de san

Fa analiza sanilor in fata oglinzii pentru a observa exact zona in care eventual exista o problema. De asemenea, pune-ti mainile pe solduri si apasa. Fii atent la orice schimbare de forma a sanilor.

Ridica bratele deasupra capului si verifica daca apar gropite in pielea de pe sani. In cazul in care acestea se formeaza mergi la medic.

Este foarte important sa analizezi aparitia unei alunite. Fii atenta daca in timp isi schimba forma sau culoarea.

Citeste mai multe despre sfaturi control sani cancer san
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4461 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor