Ziare.com

Cum aplici corect cremele de protectie solara

Luni, 02 August 2010, ora 07:57

   

Cum aplici corect cremele de protectie solara
Cremele de protectie solara sunt mai mult un medicament cu actiune preventiva, decat un produs cosmetic. In consecinta, modul de aplicare este esential pentru ca aceste produse sa-si atinga scopul si anume acela de a proteja pielea impotriva radiatiilor ultraviolete.

Colipa, organismul european care reglementeaza proprietatile si standardele pe care trebuie sa le indeplineasca produsele cosmetice in general, si in special produsele destinate protectiei solare, a stabilit si cum trebuie aplicate aceste produse pentru a fi eficiente.

Produsele de protectie solara trebuie aplicate in cantitati suficiente, actiunea acestora este determinata, in sens strict, de cat produs este aplicat pe piele.

Pentru a atinge nivelul de protectie indicat de "factorul de protectie solara", crema trebuie aplicata in cantitate de circa 36 de grame (echivalentul a sase lingurite pline), raportat la o persoana adulta, pentru fiecare aplicare.

Pentru a mentine gradul de protectie preconizat de produs aceasta cantitate trebuie aplicata din nou de fiecare data dupa baie, iar stratul protector trebuie refacut la fiecare doua ore.

Este foarte important de tinut seama de faptul ca prima aplicare a cremei de protectie solara trebuie facuta cu minim 30 de minute inainte de prima expunere la soare.

Piela trebuie se fie curata in momentul in care aplici crema de protectie. Orice alte lotiuni sau creme pentru piele aplicate anterior cremei anti-solare diminueaza efectul acesteia.

Nu este recomandata folosirea cremelor cu factor de protectie mai mic de 15, indiferent daca pielea este sau nu bronzata si indiferent de tipul de piele.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1622 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor