Cum sa ai o dantura mai frumoasa

Marti, 18 Mai 2010, ora 12:23
4364 citiri
Cum sa ai o dantura mai frumoasa

Zambetul ne ajuta in multe situatii din viata, incepand cu un moment in care cunoastem pe cineva care ne-ar placea ca partener pana la o situatie in care trebuie sa dam un interviu pentru angajare.

De aceea, conteaza foarte mult sa avem un zambet cat mai frumos nu doar in ce priveste mimica, ci si in ce priveste dantura. Dintii ingrijiti si albi nu pot fi decat un avantaj pentru noi. Mai mult, cu cat te vei stradui sa ii mentii sanatosi cu atat vei merge mai rar la stomatolog.

Potrivit self.com, iata cum va puteti imbunatati aspectul danturii:

1. Alege o periuta potrivita

O periuta rigida iti poate rani tesuturile gingiilor si poate dauna chiar si smaltului dintilor. De aceea conteaza foarte mult sa alegi una moale sau foarte moale.

De ce ai dintii sensibili

In plus, o periuta manuala este mai buna decat una electrica deoarece ofera mai mult control asupra periatului. Inlocuieste periuta de dinti o data la trei luni.

2. Ai grija ce pasta folosesti si cata

Nu pune foarte multa pasta pe periuta; cel mult un sfert de lingurita, aproximativ. De asemenea, fii atent la pasta pe care o alegi. Cele care contin o formula de inalbire ar putea sa accentueze sensibilitatea la alimente fierbinti si reci.

3. Cum sa faci un periaj corect

Plaseaza peria pe gingia de sus si fa apoi miscari circulare de sus in jos, pe toata suprafata dintilor. Apoi, repozitioneaza peria intr-un unghi de 45 de grade cu dintii tai si reia aceeasi miscare circulara. Ca sa iti periezi si interiorul dintilor corect, tine peria perpendiculara. Periajul este indicat sa dureze intre trei si cinci minute.

Cinci mistere ale dintilor tai

4. Nu uita de gargara

Pentru un plus de sanatate a gurii si danturii tale fa gargara cu apa de gura. Aceasta contine fluor care intareste smaltul dintilor. Evita insa apele de gura care au si alcool deoarece pot distruge echilibrul natural al bacteriilor din gura.

5. Spala-te de cel putin doua ori pe zi

Cel mai bine este sa te speli dupa fiecare masa, dar, daca nu se poate, fa asta macar de doua ori pe zi. Mergi la dentist pentru un control si un detartraj o data la fiecare sase luni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#sfaturi intretinere dantura, #sfaturi dinti frumosi, #sfaturi periaj dinti, #dinti sensibili , #ingrijire corp