Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

De ce ai gura uscata

Sambata, 02 Aprilie 2011, ora 10:25
13012 citiri
De ce ai gura uscata
Foto: webmd.com

Senzatia de "gura uscata" este foarte neplacuta. Ea apare din cauza salivei insuficiente si poate ascunde boli destul de grave. Trebuie sa stii ca saliva este foarte importanta pentru sanatatea gurii si te apara chiar de carii.

Saliva are un rol important si in digestie. In plus, ea curata dintii de particulele daunatoare care se aduna in gura. Lipsa salivei provoaca si uscarea zonei din jurul gurii. Din aceasta cauza, apar chiar probleme de vorbire. Un alt pericol cauzat de "gura uscata" este respiratia urat mirositoare, numita halena. In cazul femeilor, rujul se poate lipi de dinti tot din cauza salivei insuficiente din cavitatea orala, informeaza WebMD.

Aceasta problema poate fi cauzata si de alti factori. Exista peste 400 de medicamente periculoase din acest punct de vedere. Sunt incluse aici cele care actioneaza impotriva alergiilor, cele luate impotriva hipertensiunii arteriale sau care sunt folosite in tratamentul afectiunilor psihice.

Pentru fumatori, vestile nu sunt tocmai bune. Tigarile pot inrautati situatia. Cofeina si alcoolul sunt, de asemenea, periculoase si scad secretia de saliva. Cel mai bine in situatii de acest fel este sa mergi la un consult medical. Doctorul iti poate spune daca ai vreo boala nedescoperita cum ar fi diabetul.

Este important sa mergi si la dentist pentru controale de rutina. El este cel care se ingrijeste de sanatatea cavitatii bucale. Se recomanda sa mergi la dentist cel putin o data la sase luni. O igiena orala corespunzatoare te poate scapa de unele dintre aceste efecte neplacute ale "gurii uscate". O alta metoda eficienta este sa ai la indemana pe timpul zilei bomboane sau guma de mestecat fara zahar. Guma de mestecat stimuleaza productia de saliva.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#sanatate boli diabet tigari alcool, #saliva gura carii dentist , #ingrijire corp