Minerale indispensabile unui par sanatos

Marti, 28 Decembrie 2010, ora 23:59
24905 citiri
Minerale indispensabile unui par sanatos
Foto: Arhiva

O deficienta de minerale poate cauza pierderea parului si asta pentru ca dezvoltarea podoabei capilare necesita, intr-adevar, o mare varietate de minerale. De asemenea,

numeroase schimburi de substante, care au loc in organism, conduc la cresterea parului.

Echilibrul hormonal constituie un factor important pentru un par sanatos, pentru

ca foliculii de par isi trag seva dintr-o serie de nutrienti specifici, conditie fara de care ei nu pot fi stimulati si nu se pot dezvolta, explica Natural News.

Seleniul ajuta la cresterea parului

Seleniul este un oligoelement utilizat de organism in cantitati mici, dar vitale. Un deficit din acest mineral poate duce la boli de inima si cancer, dar si la cresterea unui par mai putin sanatos.

Seleniul participa la procesul de metabolizare a iodului si contribuie, de asemenea, la sintetizarea de proteine.

Cum ingrasamintele impiedica absorbtia de minerale naturale, sunt recomandate alimentele ecologice.

O sursa buna de seleniu se regaseste in nuci, in special cele din Brazilia, dar si in orezul brun.

Iodul previne pierderea parului

Iodul este un mineral folosit de glanda tiroida si lipsa lui din organism poate duce la pierderea parului.

Iodul se gaseste in peste, in mod deosebit in algele marine si in vareci (alge de culoare brun-galbuie), dar si in sarea de mare, alaturi de alte minerale care se gasesc si ele tot in mare.

Adaugarea de alge marine la dieta poate suplimenta deficitul de iod necesar pentru a hrani glanda tiroida si pentru a preveni caderea parului.

Zincul stimuleaza foliculii de par

Celulele din foliculul de par sunt dependente de zinc. Acest mineral poate fi luat ca supliment alimentar sau poate fi aplicat local sub forma unei creme, solutii, lotiuni sau a unui sampon conceput special pentru prevenirea caderii parului.

Calciul face parul sa creasca

Calciul si magneziul sunt doua minerale esentiale pentru cresterea oaselor, dar si a parului. Calciul, care este stocat in oase, este insa mineralul care predomina in organism.

Adaugarea de seminte de susan la dieta poate furniza cantitatea optima de calciu. O alta sursa buna de calciu o constituie spanacul fiert, sardinele, varza (chinezeasca) si, bineinteles, lactatele.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#minerale par, #tratament par minerale, #seleniu zinc iod calciu par , #ingrijire corp