Nu iti ignora dintii! Sfaturi simple de la medicii stomatologi

Vineri, 02 Septembrie 2011, ora 07:02
10697 citiri
Nu iti ignora dintii! Sfaturi simple de la medicii stomatologi

Extrem de multe persoane sunt ingrijorate de sanatatea danturii lor, dar foarte putine iau masuri clare in acest sens, astfel incat ajung sa aiba probleme grave.

Spre exemplu, potrivit ThirdAge, din cauza lipsei de informare, unii oameni nu isi fac radiografii dentare, crezand ca se expun la radiatii, dar ei nu stiu ca mai multe radiatii primeste corpul lor mergand o ora pe afara, in aer liber.

Mai mult decat atat, cand o persoana face cunostinta cu tine, primul lucru pe care il observa sunt ochii, apoi zambetul si abia dupa aceea parul. Cu toate acestea, femeile acorda mult mai multa atentie si bani intretinerii podoabei capilare decat dintilor.

Dentistii mai insista asupra unui lucru: exista persoane care vin cu pozele unor oameni celebri si vor sa aiba dantura lor, fara sa-si dea seama ca acest aspect tine de fizionomia fiecaruia si ca poate nici nu li s-ar potrivi ce doresc ei.

Trebuie sa ai grija si cand vine vorba de copii, caci sub nicio forma bebelusii nu trebuie sa adoarma cu biberonul in gura, daca vrei sa aiba un zambet frumos mai tarziu. In plus, asta poate face dintii sa se strice chiar din primele momente ale aparitiei lor.

Daca iti doresti o respiratie proaspata, ar trebui sa folosesti guma de mestecat cu xilitol, caci aceasta schimba compozitia chimica din cavitatea bucala si elimina toate bacteriile.

Adolescentii trebuie sa fie atenti la piercing-uri, caci prezinta un risc foarte mare de infectie in cazul in care procedeul nu are loc intr-un mediu steril. Medicii spun ca au vazut chiar si cazuri in care a trebuit sa fie amputata limba unor oameni din cauza infectiilor. In plus, in orice moment exista riscul ciobirii dintilor din cauza podoabei de pe limba.

Daca ai o masea infectata sau un dinte bolnav, nu trebuie sa te temi atat de mult de extractie, caci nu dureaza deloc mult si nu este nici prea dureros, datorita calmantelor.

Daca vrei sa te asiguri ca ai ales cel mai bun cabinet stomatologic, priveste cu atentie data de aparitie a revistelor pe care le gasesti in camera de asteptare. Daca acestea sunt noi, denota un plus de respect si atentie fata de pacient. Altfel, te poti gandi la neglijenta si ai face bine sa cauti un nou cabinet.

Si nu uita: daca mainile tale ar sangera cand le-ai spala, ai fugi imediat la doctor, dar atunci cand te speli pe dinti si observi ca din gingii curge sange, nu te alarmezi deloc si amani vizita la stomatolog. Doctorii avertizeaza, insa, ca cea mai mica sangerare poate prevesti o parodontoza.

Trucuri pentru dinti mai albi:

- consuma fructe si legume crocante, precum mere, morcovi sau telina. Acestea iti curata petele de pe dantura si elimina depozitele care ar putea sa-ti afecteze smaltul.

- foloseste in fiecare zi ata dentara. Chiar daca nu vezi mizeria, nu inseamna ca nu este acolo;

- nu folosi otet si lamaie pentru albirea dintilor, caci acidul acestora poate distruge suprafata protectoare;

- consuma o bucatica mica de branza dupa fiecare masa, va preveni aparitia cariilor si va mineraliza dantura. Calciul si fosforul gasite in produsele lactate iti ajuta dintii sa creasca mai mari si mai puternici.

- nu este bine sa te speli pe dinti pentru o perioada lunga de timp cu bicarbonat de sodiu, caci la inceput ti-i va albi, dar apoi dintii tai vor avea de suferit.

- unele studii arata ca ciocolata si capsunile au proprietati benefice la nivelul danturii, eliminand bacteriile. Asa ca aceste doua alimente combinate nu sunt doar delicioase, ci si benefice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#sanatate dinti, #sanatate dinti sfaturi, #dinti sanatosi ingrijire, #dantura ingrijire, #dinti albi sfaturi , #ingrijire corp