Ponturi simple pentru ingrijire naturala

Vineri, 28 Mai 2010, ora 10:59
2746 citiri
Ponturi simple pentru ingrijire naturala
Foto: care2.com

Pentru a fi frumoasa in fiecare zi si a te simti bine in corpul tau, uneori nu este suficient doar sa mergi la salonul cosmetic o data pe saptamana. Ai nevoie de cateva ponturi simple care sa te ajute in fiecare zi sa fi in forma, cu un efort minim si efect maxim.

Sunt simple masuri de rutina pentru frumusetea corporala si ingrijirea delicata. Pielea ta are nevoie de ingrijire in fiecare zi si nu numai fata, dar si intregul corp. Somnul este esential pentru refacerea intregului organism, parul va fi spalat o data la doua zile, iar mastile naturale ii vor intari radacina si il vor hrani in profunzime, informeaza care2.com.

Pentru pielea foarte sensibila, poti zdrobi doua aspirine, le amesteci in apa distilata si putin otet si obtii apa cu care te speli in fiecare dimineata si seara. Daca te poti spala si in timpul zilei, efectele sunt imediate.

O data pe saptamana foloseste o masca de fata cu miere pentru ca hraneste pielea in profunzime. Mai mult, mierea are proprietati antibacteriene si te scapa de pielea imbacsita, murdara si plina de impuritati. Daca ai acnee, incearca sa eviti mancarea iute, foarte condimentata, pentru ca produce inflamatii si inrosiri ale pielii.

Indiferent de programul tau zilnic, trebuie sa pastrezi rutina somnului. Fara odihna, starile de iritare, cearcanele, sistemul imunitar, toate iti vor da serioase batai de cap. Somnul face minuni atat pentru sistemul nervos cat si pentru refacerea celulara, deci poti avea peste noapte pielea frumoasa, daca te odihnesti corespunzator opt ore.

Poti incerca si metoda orientala, a uleiului de Patchouli (planta cultivata in India si Malaezia). Proprietatile sale astringente te scapa de acneea inestetica, iar pentru stadiile avansate poate fi chiar tratamentul minune. Mai mult, planta alunga si starile de nervozitate si anxietate, deci o poti folosi si in sedinta saptamanala de aromoterapie.

Parul este foarte important pentru imaginea ta. In fiecare saptamana, poti masa scalpul cu ulei de cocos, il lasi sa actioneze timp de trei ore, dupa care il indepartezi cu samponul obisnuit.

Pentru parul subtire, amesteca un ou cu o banana si aplica pasta pe toata lungimea parului. Dupa 30 de minute poti indeparta masca si te poti spala cu samponul tau, dar nu uita sa aplici si balsamul la final.

Parul uscat il vei trata cu pasta de henna si putina lamaie. Se lasa masca pe par 30 de minute si poti repeta procedura saptamanal, iar dupa o luna vei vedea tenta naturala a parului tau mai proeminenta.

Pentru eliminarea matretii, aplica saptamanal otet pe par, dupa care poti folosi samponul obisnuit. Un pont util pentru a avea un par stralucitor este de a te spala cu apa in care a fiert orezul macar o data pe saptamana.

Si corpul tau are nevoie de ingrijire. Pentru acest lucru, amesteca sare de mare in ulei de masline si obtii lotiunea de corp perfecta. O poti folosi dupa fiecare baie, pentru a avea pielea catifelata si hranita in profunzime.

Nu uita de exercitiul fizic de fiecare zi. Mersul pe jos, cu bicicleta, alergarile usoare sau chiar exercitiile de sala sunt obligatorii daca vrei sa ai un trup armonios.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#ingrijire naturala, #ingrijire fata, #ingrijire corp , #ingrijire corp