Prepara-ti crema de fata acasa

Miercuri, 26 Ianuarie 2011, ora 12:08
33408 citiri
Prepara-ti crema de fata acasa

Crema de fata are o istorie de peste 2.000 de ani si a fost inventata, dupa cum era de asteptat, de un grec, cand a combinat ulei cu ceara si cu apa de trandafiri.

In zilele noastre, piata cosmeticelor abunda in creme, lotiuni, geluri si seruri care te pot ajuta sa arati mai tanara si mai frumoasa, insa nu intotdeauna facem alegerile potrivite si riscam sa intampinam probleme.

Daca vrei sa iti prepari acasa crema de fata, afla in continuare ce trebuie sa faci.

In primul rand, asigura-te ca toate produsele sunt la temperatura camerei. Aceasta este o regula de baza, aminteste eHow.

De asemenea, inainte de a incepe procedeul de fabricare a cremei de fata spala toate castronasele, lingurite sau ce alte ustensile vei folosi, astfel incat nicio bacterie sau murdarie sa nu se amestece cu ingredientele pentru crema de fata.

Apoi, combina uleiul de baza cu ulei de nuca de cocos si cu ceara de albine si fierbe-l la bain-maire pana cand amestecul este neted si topit, omogen.

Apoi pune amestecul intr-un castron separat si lasa sa se raceasca la temperatura camerei. Poti adauga ulei esential cu parfum.

Prepara in casa cremele din extracte naturale

De asemenea, poti combina apa distilata cu gel de aloe vera, vitamina E, vitamina A si uleiuri esentiale. Folosind mixerul de mana, amesteca-le la cea mai mare viteza. In timp ce amesteci adauga si ulei de seminte de struguri. Continua sa amesteci pana cand amestecul devine gros.

Pune crema in borcane curate si depoziteaza-le intr-un loc racoros. In cazul in care nu vrei sa folosesti crema imediat sau intentionezi sa o faci cadou, pastreaz-o in frigider.

Pentru ten gras

O alta reteta de crema de fata, care poate fi folosita si ca o lotiune de curatare, dar si pentru a preveni aparitia petelor pe fata, este preparata din 15 grame de ceara alba cu 30 de grame de lanolina. Incalzeste amestecul la flacara mica pana cand ingredientele sunt complet topite. Va trebui sa amesteci incontinuu cam cinci minute.

Adauga 88 de mililitri de ulei de migdale dulci si 30 de mililitri de apa de trandafiri. Trebie sa adaugi pe masura ce amesteci.

Poti adauga, daca vrei, 10 picaturi de ulei esential. In cazul in care vrei sa faci acest lucru ai grija la tipul tenului. Uleiul de trandafir sau de levantica este bun pentru tenul normal si cel gras, pentru tenul cu acnee se recomanda uleiul de menta.

Pune crema intr-un borcanel si apoi pune-o la frigider in cazul in care nu o folosesti in urmatoarele 30 de zile.

Pentru tenul uscat

Pentru tenul uscat ar fi bine sa faci o alta crema. Ai nevoie de un sfert de ceasca de ulei de susan, 1/8 dintr-o cana de ulei de avocado, 1/8 dintr-o cana de ulei de migdale, un galbenus de ou si o jumatate de lingurita de otet de mere.

Pune oul intr-un castron si bate-l pana se ingroasa. Uleiurile se pun intr-un recipient dupa care se adauga incet peste oua in timp ce amesteci. Apoi adauga otetul de mere si continua sa bati.

Acestea fiind facute, pune crema intr-un recipient acoperit si bag-o la frigider.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că trimiterea sa în judecată de către procurorii DIICOT în dosarul "Veranda" nu este "o surpriză foarte mare",...
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
#preparare crema fata, #crema fata facuta acasa, #crema fata hand made, #crema fata ingrediente naturale , #ingrijire corp