Secrete mici si eficiente in lupta cu acneea

Sambata, 17 Iulie 2010, ora 14:21
5433 citiri
Secrete mici si eficiente in lupta cu acneea
Foto: Become gorgeous

Pe langa tratamentele clasice si grija pentru intretinerea tenului cu probleme, exista si cateva mici secrete care te pot ajuta in lupta cu acneea.

Determinata de cauzele dintre cele mai diverse, de la probleme de metabolism pana la poluare, exista si o suma de factori suplimentari care trebuie luati in calcul atunci cand ai aceasta problema. Become gorgeous iti da cateva sfaturi, care pot deveni aliati pretiosi in lupta cu aceasta suferinta.

Maini murdare

Mainile sunt cel mai mare pericol pentru ten, indiferet daca are sau nu probleme. Sfatul este sa nu pui mana pe fata, decat dupa ce te-ai spalat bine cu apa si sapun.

Cel mai important este autocontrolul.

Prosoapele

Este gresit sa te stergi pe fata cu acelasi prosop pe care il folosesti ca sa te stergi pe maini. Foloseste un prosop special pentru fata sau servetelele de unica folosinta. Orice leziune se poate imediat suprainfecta daca folosesti un prosop pe care l-a mai folosit cineva.

Evita grasimile

Este dovedit faptul ca ceea ce mananci are un efect radical asupra tenului. Anumite alimente pot genera cosuri, pe care daca le eviti, chiar daca nu scapi de acnee, ai posibilitatea sa reduci numarul leziunilor. Evita alimentele grase, carnea prajita si condimentele. Alternativa sanatoasa sunt legumele, fructele si minimum doi litri de lichide neacidulate pe zi.

Fata de perna

Tenul gras sau cel cu probleme, trebuie protejat si in somn, astfel ca fata de perna trebuie schimbata la fiecare doua zile. Bacteriile care se aduna pe fata de perna sunt un risc suplimentar pentru ten.

Telefonul mobil

Fiecare dintre noi foloseste de mai multe ori pe zi telefonul mobil. Acesta sta in tot felul de locuri, in genata, in masina, pe masa si este o sursa infinita de bacterii care pot ajunge pe fata si suprainfecta leziunile. Un sfat ar fi aceela de a sterge tefefonul cu servetele imbinate in solutii antibacteriene, altul sa folosesti un hands-free.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#ingrijirea tenului, #viata sanatoasa, #acnee alimente interzise , #ingrijire corp