Secrete pentru un spate cat mai tanar si atragator

Sambata, 03 Septembrie 2011, ora 08:02
4196 citiri
Secrete pentru un spate cat mai tanar si atragator

Un spate frumos nu este doar un etalon estetic, ci si un semn ca tii osteoporoza la distanta. Tu nu iti vezi prea des aceasta parte a corpului, dar o rochie decoltata in acea zona se poate transforma intr-una dintre cele mai sexy tinute posibile.

Si vara, in costumul de baie, spatele trebuie sa arate cat mai frumos, fiind printre primele locuri care tradeaza varsta. Iata ce trebuie sa faci, potrivit Third Age, pentru a-l mentine in forma maxima:

Foloseste o ustensila pentru exfoliere: in fiecare zi este bine sa folosesti produse care sa iti exfolieze usor pielea, dar spatele este destul de greu accesibil, asa ca este bine sa-ti cumperi o perie speciala, cu un maner mai lung. Nu apasa prea tare, caci nu vrei sa ranesti epiderma. Apoi clateste foarte bine cu apa, astfel incat sa nu mai ramana piele moarta, si tamponeaza cu un prosop uscat.

Foloseste crema cu protectie solara si hidratanta: de multe ori uiti sa iti aplici crema hidratanta si pe spate atunci cand iesi de la dus, iar la plaja trebuie sa te rogi mereu de cineva sa intinda crema cu ecran solar. Nu neglija, insa, acest lucru, caci faptul ca nu iti vezi petele de soare si ridurile de pe spate nu inseamna ca acestea nu incep sa-si faca aparitia, fara o ingrijire corespunzatoare.

Consuma alimente bogate in calciu: trebuie sa ai grija ca odata cu trecerea anilor sa nu dezvolti o cocoasa, asa ca trebuie sa fii atent inca din tinerete pentru a preveni acest aspect. Nu lua suplimente de calciu, caci acestea chiar ar putea contribui la distorsionarea oaselor. In schimb, mananca alimente bogate in calciu, precum lapte, branza, iaurt, brocoli, avocado, dar si mere, fructe de padure si nuci.

Ia vitamina D: Specialisstii de la Clinica Mayo recomanda o doza zilnica de vitamina D, nu mai mare de 250 de micrograme, aceasta ajutand la construirea unor oase mai puternice. In afara de suplimente, stai cateva minute la soare pentru a primi doza optima de vitamina.

Fa exercitii fizice de sustinere corporala: inotul nu intra in aceasta categorie, caci nu iti simti la fel de bine propria masa corporala in apa. In schimb, alergatul, mersul, saritul corzii sau dansul sunt genuri de miscare ce iti vor obisnui corpul cu efortul.

Tonifiaza-ti corpul ca o balerina: dansatorii nu se cocoseaza si umerii lor nu isi pierd niciodata forma, datorita faptului ca muschii lor dorsali sunt foarte bine lucrati. Ridica-ti ambele maini deasupra capului si atinge-ti palmele. Apoi localizeaza-ti muschii ce iti trag umerii spre spate si foloseste-i pentru a da bratele inapoi, astfel incat acestea sa nu mai atinga urechile. Mentine pozitia pana numeri la 10 si repeta de cel putin 5 ori.

Fa o indoire de trunchi spre spate: nu este nevoie sa te indoi foarte mult, ci doar sa stai dreapta, cu picioarele usor indepartate pentru echilibru si sa te lasi pe spate putin, stand asa cate 10 secunde si repetand de pana la 10 ori.

Foloseste o minge de stabilitate si o banda de rezistenta: acestea nu costa foarte mult si poti face o gramada de exercitii cu ele, printre care si cele folositoare spatelui. Banda se gaseste pe grade de dificultate, astfel incat poti incepe cu ce este mai simplu si sa avansezi pe masura ce iti lucrezi muschii. Stand pe bila va trebui sa te incordezi si mai mult, pentru a-ti mentine postura.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#spate exercitii, #muschi spate exercitii, #spate frumos sfaturi, #spate miscare , #ingrijire corp