Stii ce spune parul despre sanatatea ta?

Marti, 13 Iulie 2010, ora 07:29
4139 citiri
Stii ce spune parul despre sanatatea ta?
Cleo

Mai multe studii efectuate in ultimii ani au demonstrat ca exista legaturi clare intre diverse probleme ale parului si anumite afectiuni. Pentru a-ti da seama ce spune parul tau despre sanatatea ta, citeste randurile de mai jos.

Cleo.com.au a structurat cateva dintre cele mai comune astfel de legaturi.

1. Cade neobisnuit de mult

Pierderea unui numar de fire de par pe zi reprezinta un proces absolut normal pentru un scalp sanatos. Daca observi insa ca iti cad mai mult de 100-200 de fire zilnic, este posibil sa fii foarte stresata, sa ai un nivel scazut de fier in organism, sa ai o lipsa mare de proteine sau sa existe o dereglare a glandei tiroide.

2. Este tern si uscat

Daca parul tau arata astfel, de vina ar putea fi folosirea in exces a unor tratamente termice cum ar fi indreptarea parului cu placa, folosirea foenului, precum si decolorarea sau vopsirea lui. Totodata insa, cauza poate consta intr-o lipsa acuta de acizi grasi si minerale cum ar fi zinc si fier sau o slaba activitate a glandei tiroide.

3. Se ingrasa repede

Parul care se ingrasa chiar si la doua-trei zile dupa spalare are aceasta reactie din cauza unei secretii abundente de sebum, de la glandele sebacee care se gasesc la radacinile firelor de par. De asemenea, poate fi ereditar.

4. Creste incet

Daca observi ca parul creste foarte incet, desi stiai ca se intampla mai repede, cel mai probabil treci printr-o perioada in care te simti foarte stresata, te alimentezi prost sau esti bolnava. Totodata, trebuie sa stii ca parul creste mai greu in lunile reci si mai repede in cele calde.

5. Ai matreata

Aceasta reprezinta o exfoliere excesiva a scalpului si poate fi tratata usor cu un sampon special. Daca vezi ca este o problema persistenta insa, aceasta ar putea fi cauzata de anumite deficiente nutritive cum ar fi de zinc, vitamina C sau acizi grasi.

6. Ai par in locuri in care nu ar trebui sa fie

Atunci cand remarci ca ai par in zone in care nu ar trebui sau cel mult ar fi normal sa ai cateva fire, cum ar fi de la buric in jos, in jurul sfarcurilor sau pe fata, s-ar putea sa suferi de sindromul ovarului polichistic. Cel mai bine ar fi sa mergi la un ginecolog deoarece acest sindrom poate duce la infertilitate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cristian Popescu - Piedone, avans considerabil față de ceilalți candidați la Primăria Capitalei, conform ultimului sondaj de opinie
Cristian Popescu - Piedone, avans considerabil față de ceilalți candidați la Primăria Capitalei, conform ultimului sondaj de opinie
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#legaturi par sanatate, #probleme par, #sanatate par , #ingrijire corp