Uleiul de masline si beneficiile sale

Luni, 25 Iulie 2011, ora 12:41
17246 citiri
Uleiul de masline si beneficiile sale

Daca ar fi sa luam ca punct de referinta scrierile lui Homer, atunci despre maslin trebuie stiut ca de mai bine de 10.000 de ani creste pe pamantul Greciei. Maslinul - simbol al pacii si intelepciunii - si-a daruit dintotdeauna frunzele pentru ca din ele sa-si faca lauri marii campioni din intrecerile sportive, iar uleiul fructului - aliment si medicament - a uns de-a lungul istoriei cele mai nobile capete.

Uleiul de masline, consumat regulat, reduce riscul imbolnavirilor de inima, reechilibreaza colesterolul si scade tensiunea hipertensivilor.

Folosit in alimentatie, uleiul de masline adauga gust si sanatate retetelor culinare. Este bogat in vitamina A si E, care au o actiune benefica asupra pielii si nu numai.

O cataplasma cu masline negre, zdrobite, pusa pe un abces sau furuncul, calmeaza durerile si ajuta la eliminarea puroiului. Prevenirea infectiei se face folosind bitter suedez si stergand des locul afectat cu ceai de galbenele, in care s-a stors putina zeama de lamaie.

Contra sforaitului

O lingura de ulei de masline, luata seara, inainte de culcare, sau dimineata, pe nemancate, ajuta persoanele care sufera de constipatie. Trebuie sa se stie ca uleiul de masline de calitate superioara contine o multitudine de vitamine si nutrienti care abunda in antioxidanti, esentiali in prevenirea cancerului.

O lingura de ulei de masline inainte de culcare previne sforaitul, al tau sau al persoanei cu care imparti patul, asigurandu-ti o noapte linistita, fara fond sonor. Daca te ustura in gat sau simti gatul uscat, o lingurita de ulei de masline face minuni.

Inainte de a folosi uleiul de masline pentru uz extern, acesta se sterilizeaza. Sticluta sau borcanul cu ulei, bine astupate, cu un dop potrivit, se pune la fiert, la foc mic, intr-un vas cu apa. Poate fi lasata sa fiarba si cateva ore, pentru ca nu se intampla nimic. Dupa racire, se poate adauga in uleiul astfel pregatit si o picatura de ulei sfintit, mir.

Persoanele care au ten acneic, iritat, obosit, lipsit de culoare si expresivitate sa foloseasca ulei de masline de cateva ori pe saptamana. Se spala fata cu apa calda, ca sa se deschida porii, si dupa cateva minute se unge cu ulei. Dupa 20 - 30 de minute, fata se spala cu apa calda, din belsug, si sapun.

Sa avem sanatate!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
#ulei masline sanatate, #ulei masline piele, #ulei masline beneficii, #ulei masline proprietati, #ulei masline colesterol , #ingrijire corp