Un corp frumos in doar zece minute

Luni, 22 Iunie 2009, ora 10:29
5098 citiri
Un corp frumos in doar zece minute
Foto: FITN20

A venit sezonul bluzelor fara maneci - e cazul sa acorzi mai multa atentie muschilor bratelor, care trebuie sa fie tonifiati si puternici. Nu e nevoie decat de zece minute de exercitii, de trei ori pe saptamana.

Odata cu varsta, muschii slabesc, insa prin exercitiu poti opri acest proces. Ai nevoie doar de greutati (intre doua si trei kilograme si jumatate e de ajuns) si o saltea, arata MSN.

Exercitiul se efectueaza de trei ori pe saptamana, in zile neconsecutive. Ca sa faci exercitiul mai greu, incearca sa faci trei pana la cinci flotari dupa fiecare ridicare a greutatilor. Pentru rezultate mai rapide, foloseste greutati mai dificile, fa cinci sau sase ridicari fara pauza si repeta exercitiul de doua ori.

Din pozitie intins pe spate, cu greutatile in mana si bratele intinse pe langa corp, indoaie coatele la 90 de grade si ridica-le spre tavan. Fara sa se miste partea superioara a bratului, se indreapta coatele si se coboara greutatile la podea.

Exercitiul se repeta de opt pana la zece ori. Pentru a face exercitiul mai usor, folositi greutati mai mici sau sprijiniti coatele de podea. Pentru a-l face mai greu, coborati greutatile usor si faceti o pauza inainte sa le ridicati din nou.

Tot din pozitie intins pe spate se mai poate incerca urmatorul exercitiu: mainile sunt intinse spre tavan iar coatele se indoaie, coborand greutatile catre fata, dupa care se indreapta coatele. Exercitiul se repeta de opt pana la zece ori, apoi se fac flotari.

In genere, cel mai bun exercitiu pe timpul verii este inotul, care ajuta si la sculptarea muschilor bratelor. Poti sa arzi pana la 680 de calorii pe ora inotand, datorita rezistentei pe care o intampina corpul din partea apei.

Alpinismul este si mai bun, daca nu iti este frica de inaltimi: sportul poate fi practicat si in interior (escalada sportiva) si te ajuta sa arzi pana la 750 de calorii pe ora. Problema este ca, fara instructor si o buna cunoastere a sportului, se pot produce accidente.

Pentru cei tensionati, o sesiune de kickboxing poate sa ajute la eliberarea de stres si arde aproape 680 de calorii pe ora.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#corp frumos minute , #ingrijire corp