Viata sanatoasa: Remedii pentru picioare obosite

Duminica, 03 Octombrie 2010, ora 15:43
11683 citiri
Viata sanatoasa: Remedii pentru picioare obosite

Dupa o zi de munca stresanta, cu alergatura si tocuri inalte, e aproape firesc sa nu va mai simtiti picioarele seara, cand ajungeti acasa. Va vedeti picioarele umflate, cu pielea livida si degetele strivite, unul peste altul si amortite.

Faceti o baie la picioare, de 10, 15 minute. In apa calda puneti un pumn de sare grunjoasa si o cescuta de otet de mere. Nu stergeti picioarele dupa ce le-ati scos din apa. Infasurati-le intr-un prosop mare si intindeti-va in pat cu piciarele ceva mai sus decat capul. Stati asa macar o jumatate de ora si veti observa cum incet, incet va veti simti mai bine.

Daca mai aveti putere si inca picioarele nu sunt perfect relaxate si odihnite, faceti si un masaj al talpilor folosind ulei de masline special preparat pentru masaj. Masajul se va efectua cu degetele mari de la maini folosind miscari circulare si profunde.

Daca in timpul zilei simtiti dureri persistente in picioare, faceti cateva exercitii simple care sa va calmeze durerea:

- stand in picioare, ridicati-va pe varfuri dupa care balansati-va spre calcaie. Aceasta miscare redistribuie presiunea exercitata de greutatea corpului pe suprafata talpilor;

- mergeti pe partile exterioare ale talpilor si apoi pe partile interioare; presupune putin efort, dar face bine;

- stand pe un scaun sau intins pe pat, daca sunteti acasa, faceti exercitii de rotire a gleznei. Ridicati cate un picior la 10 cm deasupra podelei sau a patului si rotiti-l in sensul acelor de ceasornic si apoi invers. Ar fi ideal sa tineti fiecare picior ridicat si sa-l rotiti, macar cate un minut.

Dar sa nu credeti ca veti scapa de durere de picioare stand in pat si nefacand miscare. Nu e o solutie. Faceti zilnic exercitii si masaj ca sa puteti face fata mai usor zilelor prea incarcate.

Si nu uitati sa va hidratati. Beti ceaiuri din plante sau fructe de padure si apa, macar un litru de apa pe zi, bauta cu inghitituri mici pentru a fi mai usor asimilata de organism.

Sa avem sanatate!

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#masaj picioare obosite, #remedii picioare obosite, #remedii picioare umflate , #ingrijire corp