Viitorul mijloacelor de infrumusetare si ingrijire. Ce pregatesc inventatorii

Miercuri, 05 Octombrie 2011, ora 08:00
2698 citiri
Viitorul mijloacelor de infrumusetare si ingrijire. Ce pregatesc inventatorii
Foto: allure

Specialistii in trucuri de infrumusetare din intreaga lume lucreaza intensiv la noi mijloace care sa faca lucrurile mai simple, mai eficiente si mai la indemana in aceasta privinta, mai ales ca preocuparea femeilor pentru a ramane cat mai tinere este din ce in ce mai extinsa.

Allure a alcatuit o lista cu cateva dintre cele mai incredibile inovatii legate de acest domeniu si de ingrijirea personala, pe care autorii lor spera sa le vada pe piata intr-un viitor cat mai apropiat.

1. Pentru riduri

In cativa ani s-ar putea sa poti elimina ridurile aproape la fel de usor cum iti stergi machiajul. Este vorba de un produs care contine toxina botulinica, aceeasi substanta care este folosita in injectiile Botox (dar nu este sub forma injectabila).

In prezent, produsul este testat pentru a se vedea daca atenueaza ridurile de la colturile ochilor (laba gastei). Daca se dovedeste ca este eficient, va fi mai usor sa il folosesti acasa decat sa mergi la un medic estetician pentru injectii.

De asemenea, tot pentru riduri, s-ar putea ca un aparat prin care iti poti face saptamanal tratamente cu laser sa poata fi folosit si acasa, de orice persoana (si sa fie si la un pret relativ rezonabil).

In prezent, acest aparat exista doar in unele clinici si spa-uri. Mai mult, Paul Sowyrda, consultat in industria dispozitivelor cu laser, crede ca, in mai putin de zece ani, va putea fi comercializat un aparat care ofera terapie atat cu laser, cat si cu ultrasunete sau radiofrecventa, pentru a trata acneea, petele de la soare, parul fragil, ridurile si liniile fine.

2. Pentru spalare

In viitor s-ar putea sa fie posibil sa te speli fara sa folosesti apa! Aceasta metoda, care este utilizata in prezent pentru animale in unele tari, ar putea fi adaptata si pentru oameni. Desigur, modul clasic de a face baie nu va disparea, dar este posibil sa mai fie folosit doar pentru relaxare.

3. Pentru par

Daca iti vopsesti parul pentru ca a inceput sa incarunteasca, urmatoarea informatie ti se va parea o salvare: oamenii de stiinta lucreaza la o pastila care sa previna aparitia firelor albe de par. Un medicament pentru leucemie ii face pe pacienti sa isi recapete culoarea parului, acesta fiind punct de pornire al tratamentului.

In plus, cercetatorii din acest domeniu vor sa obtina si o vopsea de par sensibila la caldura, care va fi activata de un foehn sau de o placa de intins parul.

4. Pentru epilare

In viitorul apropiat s-ar putea sa poti renunta la aparate de ras, creme de epilat, ceara sau aparate de epilat. Si asta deoarece se lucreaza la un dispozitiv cu laser ce va putea fi folosit in propria acasa. Acesta va taia parul si va omori foliculii, reducand numarul datilor in care te vei epila sau chiar indepartand permanent parul.

5. Pentru ingrijirea pielii

Un senzor care va putea fi atasat la oglinda va masura nivelul de hidratare al pielii tale, precum si pe cel al secretiei de sebum, dupa ce iti vei atinge pielea de o prelungire a lui. Iar in functie de ce va afisa acesta, iti vei putea adapta masurile de ingrijire: spre exemplu, daca acesta va arata ca pielea ta este prea uscata, vei folosi o crema mai hidratanta.

De asemenea, s-ar putea sa fie posibil ca o oglinda speciala sa iti arate cum ar fi schimbate trasaturile tale daca ai apela la ajutorul chirurgiei plastice.

6. Pentru protejarea pielii de razele solare

In aceasta privinta se lucreaza la o pastila care ar putea fi luata dimineata si care ar urma sa te protejeze pe tot parcursul zilei de efectele negative ale razelor solare. Oamenii o vor lua atunci cand vor sti ca urmeaza sa stea o perioada mai lunga la soare.

7. Pentru curatarea dintilor

Un dentist din New York lucreaza la un produs care sa actioneze ca o bariera la nivelul danturii, pentru a preveni ingalbenirea dintilor de la produse precum vinul rosu sau cafeaua.

In plus, si pasta de dinti ar putea deveni desueta in timp. Un grup de cercetatori de la o universitate din Canada colaboreaza cu reprezentantii unei firme japoneze pentru a crea o periuta de dinti ce va curata dantura fara pasta. Periuta cu pricina va contine un panou solar care va transmite electroni in partea de sus, iar acestia vor interactiona cu acidul din cavitatea bucala, eliminand bacteriile si tartrul.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#inovatii infrumusetare, #inovatii ingrijire personala, #viitor ingrijire personala, #viitor infrumusetare, #inventii infrumusetare , #ingrijire corp