Zece simptome pe care sa nu le ignori

Duminica, 04 Iulie 2010, ora 16:29
5871 citiri
Zece simptome pe care sa nu le ignori

Daca simti deseori ca nu ai energie sau te doare spatele ar trebui sa te gandesti ca astfel de simptome in aparenta banale si uzuale pot ascunde afectiuni mai serioase.

Iata la ce ar trebui sa fie mai atenta o femeie, dupa cum arata msnbc.msn.com.

1. Ai burtica

O talie mai mare de 88 de centimetri te supune unui risc crescut de diabet sau boli de inima, chiar si daca ai o greutate normala pentru varsta si sexul tau. De asemenea, un abdomen destul de rotunjor preseaza pe plamani, ingreunand respiratia.

Simptome banale ce nu trebuie ignorate

Formeaza-ti un program de exercitii speciale pentru aceasta zona a corpului, inlocuieste carbohidratii rafinati (paine alba, etc.) cu cei nerafinati (cereale integrale) si evita sa iti iei din zahar mai mult de 10% din totalul zilnic de calorii.

2. Uneori sexul doare

Daca ti se intampla asta poti avea endometrioza, o afectiune caracterizata prin prezenta de tesut endometrial in afara cavitatii uterine. Netratata, aceasta poate duce la infertilitate sau la tumori care s-ar putea transforma in diferite tipuri de cancer. Cere sfatul unui medic ginecolog (un remediu ar fi sa iei pilule contraceptive).

3. Te simti aproape permanent fara energie

Insomnia sau dependenta de fast food te pot face sa te simti astfel in cea mai mare parte a timpului. Daca nu este vorba de nici una din aceste cauze, s-ar putea sa suferi de hipotiroidism (glanda tiroida are o activitate mai slaba decat cea normala).

Ai apropiati care au pierdut contactul cu realitatea? Fii atent la simptome

Lipsa unei parti din hormonii produsi de aceasta poate determina aparitia depresiei, a hipertensiunii, a circulatiei proaste. Mai ales daca ai membri in familie care au tulburari de glanda tiroida ar fi bine sa iti faci un test de sange.

4. Ai gingii care sangereaza

Sangerarea gingiilor la periaj in special poate fi semnul unei infectii bacteriene care ar putea ajunge in sange si afecta astfel inima sau alte organe. Ar trebui sa mergi la un medic stomatolog, care iti va da un tratament cu antibiotice daca este vorba de o infectie. O igiena orala corecta presupune sa iti periezi si cureti dintii cu ata dentara de doua ori pe zi, precum si o examinare din partea stomatologului odata la sase luni.

5. Simti arsuri de stomac de cateva ori pe saptamana

Doua sau mai multe dati pe saptamana in care simti astfel de arsuri ar putea indica existenta refluxului gastroesofagian (supapa stomacului nu functioneaza cum trebuie, permitand astfel acizilor sa ajunga pana in esofag). Pentru a ameliora aceste arsuri incearca sa iti mentii greutatea in limite normale, evita mesele copioase si bogate in grasimi si fii atenta la ce alimente iti fac rau.

6. Ai migrene insotite de tulburari de vedere

Aproape 30% dintre femeile care sufera de migrene au si acest simptom, o tulburare de vedere caracterizata prin aparitia unor pete sau luminite in campul vizual, ceea ce dubleaza riscul de accident vascular cerebral ischemic. Mergi la doctor pentru o consultatie si eventual un examen cu raze. De asemenea, incearca sa eviti stresul si alimentele conservate.

7. Te doare spatele deseori

Un studiu recent arata ca durerile de spate care persista mai mult de sase luni ar putea avea legatura cu imbatranirea prematura a creierului, desi cercetatorii inca nu au descoeprit si cauza exacta. Pentru a combate si atenua aceste dureri straduieste-te sa ai o pozitie corecta in cea mai mare parte a timpului si practica exercitii de yoga sau Pilates.

8. Ai crize de astm aproape in fiecare luna

Tratat incorect, astmul poate reduce capacitatea pulmonara, care forteaza apoi inima. Cercetarile arata ca femeile care au astm prezinta un risc cu 22% mai mare de a face boli de inima. Mergi la doctor odata la 6-12 luni si evita fumul de tigara, parfumul si alte chimicale care irita plamanii.

Atentie fumatori: Primele simptome ale cancerului oral se vad, nu se simt!

9. Te simti somnoroasa in fiecare zi

Daca simti ca nu iti ajunge somnul, desi dormi opt ore pe zi, este posibil sa suferi de apnee, o afectiune care blocheaza caile respiratorii in timpul starii de somn. Pentru a ameliora aceasta oboseala incearca sa te mentii la greutate normala, sa dormi pe o parte si nu pe spate, si sa eviti alcoolul.

10. Ai dereglari de menstruatie

Daca menstruatia ta nu apare in mod regulat, si nu esti insarcinata, s-ar putea sa ai un nivel scazut de estrogen, probabil din cauza unui tulburari hormonale cum ar fi hipotiroidismul. Atunci cand vezi ca sunt trei luni la rand in care nu ai menstruatie, mergi la un medic ginecolog.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#simptome boli femei, #simptome boli grave, #boli femei , #ingrijire corp