Ajuta-ti inima cu leacuri din natura

Sambata, 17 Septembrie 2011, ora 13:21
7445 citiri
Ajuta-ti inima cu leacuri din natura

Specialistii spun ca bolile cardiovasculare au fost, sunt si raman principala cauza de deces in intreaga lume. Cu binecunoscuta-i darnicie, natura pune la dispozitia omului si leacuri pentru inima care trebuie consumate dupa un consult prealabil cu medicul sau fitoterapeutul, mai ales daca deja pacientul urmeaza un tratament medicamentos pentru afectiunile inimii.

Este stiut ca bolnavi de inima existau si pe timpul stramosilor nostri, dar nu erau medicamente pentru ca acestea sunt de data recenta daca e sa ne raportam la varsta omenirii, de aceea oamenii au experimentat diferite ierburi pana cand au realizat care sunt cele utile in afectiunile cardiace.

Paducelul cunoscut si sub denumirea de gherghinar, supranumit si "planta inimii" pentru calitatile deosebite in tratarea afectiunilor cardiace, previne aparitia ori agravarea bolilor de inima.

Sub forma de ceai sau pulbere, obtinuta prin macinarea boabelor in rasnita electrica de cafea, paducelul se recomanda in anghina pectorala, tulburari de menopauza, ateroscleroza, emotivitate excesiva, nevroze cardiace si stari de excitabilitate cu aritmie.

Lacramioarele regleaza bataile inimii. Ceaiul de lacramioare se prepara turnand o cana de apa clocotita peste o lingurita de flori uscate. Amestecul se fierbe apoi zece minute si, dupa ce se raceste, se strecoara si se ia cate o lingura de cateva ori pe zi.

Ridichea neagra ajuta la scaderea colesterolului si previne bolile de inima. Se poate consuma sub forma de salata sau stoarsa, sub forma de suc, in amestec cu miere, parti egale, cate o lingura de trei-patru ori pe zi.

Strugurii curata organismul de toxine, au efect diuretic, intarzie imbatranirea datorita antioxidantilor pe care ii contin, protejeaza impotriva bolilor cardiovasculare. Cauta strugurii inchisi la culoare, cu bobitele rosii sau negre, si mananca-i cu tot cu coaja si samburi.

Roinita, pe care grecii o numeau "elixir de viata lunga", inlatura oboseala intelectuala, insomnia, are efecte benefice in nevroze si calmeaza palpitatiile. Poate fi consumata sub forma de ceai, tinctura sau pulbere.

Valeriana, un calmant de exceptie, poate ajuta in depasirea cu usurinta a perioadelor agitate. Tinctura de valeriana, cate 30 de picaturi, de trei ori pe zi, trateaza cu succes tulburarile cardiace care apar pe fond de stres si anxietate.

Merele previn aparitia bolilor de inima, deoarece sunt bogate in flavonoizi care au efect antioxidant. Au un gust excelent, arome diferite, energizeaza si se recomanda in curele de slabire.

Sa avem sanatate!

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#plante cu efect calmant, #strugurii protejeaza inima, #tinctura de valeriana , #inima